Accés al contingut Accés al menú de la secció
Parcs de Catalunya  > Les escoles del Parc Natural ...
 
Dimecres, 10 de maig de 2017

Les escoles del Parc Natural del Cadí-Moixeró celebren la Festa de l'Arbre

El Parc Natural del Cadí-Moixeró ha organitzat, un any més, la Festa de l'Arbre, que celebren les escoles de diversos municipis per donar a conèixer als alumnes la vegetació d'aquest indret protegit i ensenyar-los a ser respectuosos amb el patrimoni natural


Celebració de la Festa de l'Arbre amb les escoles del Parc Natural

Durant el mes d'abril, han fet la plantada els alumnes de les escoles Serrat Voltor, de Vallcebre (3 d'abril); l'Albiol, de Sant Julià de Cerdanyola (4 d'abril);  Galceran de Pinós, de Bagà (7 d'abril); Sant Llorenç, de Guardiola de Berguedà (20 d'abril) i Santa Margarida, de Gósol (28 d'abril). I a primers de maig s'ha realitzat a l'escola de Tuixent.

A Vallcebre, els 9 nens i nenes han plantat arbres al costat del llac de Tumí, situat a 1.400 m d'altitud, resultat de les antigues explotacions mineres de carbó a cel obert, sens dubte, un punt d'elevat interès geològic i paleontològic. S'han escollit espècies autòctones que s'adaptin bé al fred i a la humitat.

A Sant Julià de Cerdanyola, els 12 nens i nenes han plantat arbres a la zona esportiva i a La Creu, on es pot gaudir d’una excel·lent panoràmica; i plantes medicinals al pati de l'escola.

A Bagà, els nens i nenes de P-3 a 6è, dividits en 12 grups de 10 o 11, han plantat arbres, com el til·ler, el cirerer o la noguera; i  plantes medicinals i flors, en diferents indrets del poble.

Aquest any, com a novetat, a Sant Julià de Cerdanyola i Bagà, en col·laboració amb l'Associació de la Fia-faia i els respectius ajuntaments, s'han fet plantacions experimentals de l'herba de la fia-faia (Cephalaria leucantha), utilitzada en l'elaboració de les faies que es cremen el 24 de desembre. L'objectiu és pal·liar la disminució d'aquesta planta, com a conseqüència de l'augment de la seva recol·lecció i el fet de collir-les verdes. 

A Guardiola de Berguedà, els nens i nenes d'educació infantil han plantat flors i plantes aromàtiques al pati de l'escola; els alumnes de 1r a 6è han plantat arbres i arbustos, i flors en diverses zones enjardinades del municipi.

En el cas de Gósol, després de plantar plantes aromàtiques al jardí de les olors de l'escola, els 7 nens i nenes han participat en la plantació de castanyers, cirerers i nogueres, al camí del Castell.

I finalment, a Tuixent, els 9 alumnes, han plantat arbres vora el Centre de Flora, i plantes medicinals a les jardineres que formen part del Jardí urbà de les Trementinaires.

La brigada del Parc i els treballadors del centre especial de treball del taller Coloma col·laboren en les tasques de condicionament d'alguns dels indrets on es fan les activitats i participa i ajuda la mainada en les feines de plantació d'arbres i altres espècies. Les brigades municipals i els nens es faran càrrec de regar les plantes, per tal de garantir l’èxit de les plantacions.