Accés al contingut Accés al menú de la secció
Parcs de Catalunya  > Augment d’un 50% en el nombre ...
 
Divendres, 05 de maig de 2017

Augment d’un 50% en el nombre de visitants al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici durant el període de Setmana Santa

Aquest fort increment es justifica ja que l’any 2016, degut a les condicions de la neu, alguns accessos al Parc Nacional així com els aparcaments no estaven 100% operatius.


Visitants

Durant les vacances de Setmana Santa (del 8 al 17 d’abril), el Parc Nacional ha estat visitat per unes 17.943 persones aproximadament. Aquesta xifra, obtinguda de les dades de visitants procedents dels controls d’accés del Prat de Pierró (Pallars Sobirà), Palanca de la Molina i Cavallers (Alta Ribagorça) i dels centres d’informació de Llessui i Senet, representa un augment de gairebé el 50% respecte l’any anterior. El període de Setmana Santa d’enguany a mig mes d’abril lligat a les bones condicions meteorològiques, han fet que el Parc Nacional hagi esdevingut un destí turístic de primer ordre als Pirineus.

Els principals accessos del Parc Nacional han estat operatius a partir del dissabte 8 d’abril, així com el servei de taxis 4x4 i els diferents refugis de muntanya.

Les accions més demandades han estat passejos, activitats senderisme i excursions amb raquetes de neu.

Per a garantir una oferta de turisme de qualitat, el Parc Nacional continua implementant el reconeixement de la Q de Qualitat Turística, que certifica entitats i empreses que aposten per un turisme de qualitat. A més, tant el Parc Nacional com alguns dels refugis de muntanya, també estan inclosos en el sistema de gestió ambiental EMAS, que de forma voluntària, avalua, gestiona i millora els principals impactes ambientals.