Accés al contingut Accés al menú de la secció
Parcs de Catalunya  > S’acrediten al Parc Natural de ...
 
Dimarts, 14 de març de 2017

S’acrediten al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa les dues primeres agències de viatges de l’Estat espanyol amb la Carta Europea de Turisme Sostenible

El Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, espai natural pioner a tot Europa en l’obtenció de l’acreditació de la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS) l’any 2001, és el primer espai natural protegit de l’Estat espanyol que treballa per a l’acreditació de la CETS a les agències de viatges receptives.


foto

El procés d’acreditació s’ha desenvolupat gràcies al treball realitzat a tres bandes entre el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, Turisme Garrotxa i el compromís mostrat per les dues agències acreditades, Trescàlia SC i Nit i Vol SLU.

L’acreditació vol reconèixer i diferenciar les agències de viatges pel seu compromís voluntari amb el desenvolupament turístic sostenible als espais naturals protegits.

El Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa i la federació EUROPARC (ens que otorga l’acreditació de la CETS a l’espai natural protegit) es marquen com a principals objectius amb aquesta acreditació: 

  • Fomentar la comercialització de l’oferta turística als espais naturals protegits que respecten els principis de la Carta i, per tant, contribueixen a la seva conservació i al seu desenvolupament local.
  • Millorar la visibilitat dels espais naturals i de les empreses que treballen per a aquests principis.
  • Reconèixer i diferenciar les agències de viatges pel seu compromís voluntari amb el desenvolupament turístic sostenible als espais naturals protegits on operen.

El procés d’acreditació finalitza amb la signatura d’un acord de millora i col·laboració entre l’espai natural i les agències de viatges on es determinen els compromisos acceptats per les dues parts. Aquest acord va ser ratificat per la Junta de Protecció de la Zona Volcànica de la Garrotxa en la sessió del passat 22 de febrer.