Accés al contingut Accés al menú de la secció
Parcs de Catalunya  > Estudiants del Màster en Espais ...
 
Dilluns, 19 de juny de 2017

Estudiants del Màster en Espais Protegits repeteixen l’experiència de visitar els Parcs Naturals dels Ports i del Delta de l’Ebre

Aquests estudis els promou la Universitat Autònoma de Madrid, la Universitat Complutense de Madrid i la Universitat d'Alcalá, els organitza la Fundación Fernando González Bernáldez, i hi col·labora EUROPARC-España.


Foto de grup alumnes del master 2017 (PN Ports)
Foto de grup alumnes del master 2017 (PN Delta Ebre)

El Parc Natural dels Ports i el Parc Natural del Delta de l'Ebre va acollir la setmana passada una trentena d’estudiants de nou països diferents –Mèxic, Colòmbia, Bolívia, Xile, Brasil, Equador, Guinea equatorial, Perú i Espanya– que estan cursant la 17a edició del Màster en Espais Naturals Protegits. Aquesta titulació gaudeix d’un ampli prestigi internacional com a programa que cobreix les necessitats formatives i d'especialització dels professionals de la gestió i conservació dels espais naturals protegits.

Des que va començar, l’any 2001, el programa inclou un viatge que ajuda a completar la formació dels estudiants i els planteja exercicis pràctics. Per a aquesta edició, que duu el lema "La Gestió activa en marxa", es van preparar un seguit d'activitats i visites tècniques per mostrar les actuacions de gestió i conservació que es porten a terme en aquests dos parcs.

Els estudiants van arribar al Parc Natural dels Ports el dimecres 14 de juny. Van visitar un taller d’artesania de cera verge a Arnes i un taller de cosmètica natural a Prat de Comte, dues iniciatives empresarials rurals, sostenibles i en femení. Dijous van conèixer diferents actuacions i casos de gestió al llarg d'una caminada pels Estrets. En aquesta zona se’ls va plantejar un exercici sobre l’ordenació de l’ús públic, i van visitar la cova Picasso i una pedrera restaurada.

Divendres i dissabte, van estar al Parc Natural del Delta de l'Ebre on, entre d’altres activitats, van realitzar una sortida en bicicleta i una altra en barca. Durant el recorregut en bicicleta van descobrir els principals aspectes humans i naturals d'aquesta zona humida – agricultura, caça, pesca, conservació, i gestió hidrològica–. Van conèixer la zona de la desembocadura de l’Ebre i el complex dunar del Garxal. La sortida en barca els va acostar als ocells de mar endins per entendre la importància del delta com a zona d'alimentació, descans, refugi i nidificació de moltes aus marines.

El Màster en Espais Protegits és l'únic dedicat monogràficament a aquesta matèria. Els estudis s’adrecen a totes aquelles persones que vulguin desenvolupar la seva activitat professional en l'àmbit de la conservació de la natura i als gestors i tècnics que vulguin ampliar la seva formació. Està promogut per la Universitat Autònoma de Madrid, la Universitat Complutense de Madrid i la Universitat d'Alcalá. L’organitza la Fundación Fernando González Bernáldez i hi col·labora Europarc-España.