Accés al contingut Accés al menú de la secció
Parcs de Catalunya  > El Parc Natural dels Ports ...
 
Divendres, 19 de maig de 2017

El Parc Natural dels Ports participa en la plantada d’arbres amb escolars d'Horta de Sant Joan

Les pautes i orientacions del mestre jardiner Joan Bordas van aportar el component de sensibilització ambiental a aquesta diada organitzada per l’Ajuntament d’Horta de Sant Joan, en la que també va participar la Brigada del Parc Natural dels Ports.


Plantada d'arbres a Horta de Sant Joan
Plantada d'arbres a Horta de Sant Joan - grup escolar

Dimecres 17 de maig, va tenir lloc una plantada d’arbres organitzada per l’Ajuntament d’Horta de Sant Joan. La jornada va començar amb la xerrada del mestre jardiner Joan Bordas a un grup de nois i noies de l’Escola Montsagre d’Horta de Sant Joan, en la que va parlar de la importància dels arbres, de la sort de viure en aquest entorn proper a un espai natural i de les possibilitats i opcions professionals que ofereix el camp, el bosc i la natura.

Seguidament, els 75 xiquets i xiquetes de l'Escola Montsagre, atents a les orientacions i consells del senyor Joan Bordas, van plantar 8 moreres i 4 lledoners  al pati de l’escola, amb l’ajut de la brigada de l’Ajuntament i la brigada del Parc Natural dels Ports. Amb aquesta activitat van aprendre el procediment correcte per plantar un arbre i els beneficis dels espais enjardinats dins els pobles i ciutats. L’objectiu de sensibilització i educació ambiental es va fer evident amb les interessants preguntes de l’alumnat al mestre jardiner.

A més, es van plantar 12 lledoners a la part baixa del talús sota el carrer del Medi Natural que prèviament havia estat netejat i desbrossat per la Brigada del Parc. L’actuació servirà per fixar el talús  i, a la vegada, donar ombra i fer més agradable aquesta zona del poble.

L'experiència ha estat possible gràcies a l’Escola Montsagre, a l'Ajuntament d'Horta, que va aportar la seva brigada i va comprar els arbres, a la brigada del Parc Natural dels Ports i a la implicació i generositat del mestre jardiner Joan Bordas.

Vegeu l'àlbum de fotos a Flickr: www.flickr.com/photos/pnports/albums/72157680956665923