Accés al contingut Accés al menú de la secció
Parcs de Catalunya  > Un camp de treball de joves de ...
 
Divendres, 04 d'agost de 2017

Un camp de treball de joves de Barcelona restaura l’entorn dels corriols més utilitzats del circ d’Ulldeter

Aquest mes de juliol, el circ d’Ulldeter ha acollit l’estada juvenil de lleure feta a més altitud de tot Catalunya, un camp de treball en el qual hi van participar deu joves de l'àrea metropolitana de Barcelona


Un camp de treball de joves de Barcelona restaura l’entorn dels corriols més utilitzats del circ d’Ulldeter
Autor: Consell Comarcal del Ripollès

Les tasques que hi han fet han estat les de descobrir, mitjançant formacions, l’entorn natural i l’ecosistema de la zona, tant pel que fa a la flora com a la fauna. També han contribuït a la reconstrucció de camins i al manteniment de la senyalització.

El director en funcions del Parc Natural, Santi Farriol, hi ha dut a terme una xerrada explicativa dels valors patrimonials del Parc, i ha compartit un matí amb els joves, resolent-los dubtes i intercanviant opinions, que que s’han mostrat força interessats en la conservació de l’entorn. Altres formacions específiques de flora, fauna, hàbitats i ecologia d’alta muntanya han anat a càrrec del Centre d’Educació Ambiental Alt Ter, de Sant Joan de les Abadesses.

Els joves han participat, entre altres, en la restauració ecològica de dos dels camins més freqüentats d’aquesta vall: el camí d’accés al refugi Ulldeter, i el camí de pujada a la portella de Mentet. Tots dos camins, altament utilitzats, mostraven una excessiva erosió, i una sobreutilització del seu entorn, fet que generava l’aparició de múltiples corriols paral·lels. La seva tasca, entre altres, ha estat la de delimitar un traçat únic, i iniciar la restauració de la resta de corriols innecessaris. Una bona feina que ben segur tindrà continuïtat.