Accés al contingut Accés al menú de la secció
Parcs de Catalunya  > Més de 500.000 persones visiten ...
 
Divendres, 12 de febrer de 2016

Més de 500.000 persones visiten el Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici el 2015

Aigüestortes i Estany de Sant Maurici es consolida com un destí ecoturístic de primer ordre amb 525.067 persones que han gaudit dels paisatges d’alta muntanya de l’Alta Ribagorça, els Pallars i l’Aran el 2015. Aquesta xifra representa un augment del 8% respecte dels visitants de l’any anterior i consolida aquest espai natural protegit com a motor de turisme als Pirineus.


Visitants

Les dades són la suma de les entrades obtingudes als controls d’accés al Parc, pel sector d’Aigüestortes i pel sector de Sant Maurici -oberts durant set mesos i mig a l’any- amb les dades de la vintena de comptadors automàtics que hi ha distribuïts per les principals valls. Uns controls d’accés que també actuen com a punts d’informació del Parc i, per tant, són claus en la gestió dels centenars de milers de visitants que cada any gaudeixen de les belleses naturals i culturals d’aquest espai.

Les pernoctacions a l’extensa xarxa de refugis del Parc i la zona perifèrica així com el número de visitants que utilitzen altres sistemes de mobilitat lenta, com el telefèric d’Estany Gento, afavoreixen aquest increment continuat en el nombre de visitants durant els darrers anys.

Pel que fa a la procedència, un 80% correspon a turisme nacional mentre que el 20% restant es representat majoritàriament per visitants d’Israel, França, Holanda i Alemanya entre d’altres.

Els pobles i les comarques de la zona d’influència socioeconòmica del Parc defensen, cada cop més, la importància estratègica de tenir un espai natural protegit per tal de fer compatible la protecció i conservació dels valors naturals i culturals amb un desenvolupament turístic apropiat.