Accés al contingut Accés al menú de la secció
Parcs de Catalunya  > 30 estudiants del Màster en ...
 
Dijous, 16 de juny de 2016

30 estudiants del Màster en Espais Protegits visiten els Ports i el Delta

El Parc Natural dels Ports i el Parc Natural del Delta de l'Ebre acolliran els 30 estudiants, procedents de 8 països diferents, que estan cursant la 16a edició d'aquest reconegut màster dedicat als espais naturals protegits. S'ha preparat un programa d'activitats i visites tècniques per donar a conèixer les actuacions de gestió i conservació que es duen a terme en aquests dos parcs.


Visita dels alumnes del Màster en Espacios Protegidos a l'obrador de Carícies d'Oli (Prat de Comte)

El Parc Natural dels Ports i el Parc Natural del Delta de l'Ebre acullen aquests dies una trentena d’estudiants de vuit països diferents –Mèxic, Colòmbia, Bolívia, Paraguai, Xile, Brasil, França i Espanya– que estan cursant la 16a edició del Màster en Espais Protegits www.uam.es/otros/fungobe/master.htm. Aquesta titulació gaudeix d’un ampli prestigi internacional com a programa que cobreix les necessitats formatives i d'especialització dels professionals de la gestió i conservació dels espais naturals protegits.

Des que va començar, l’any 2001, el programa inclou un viatge que ajuda a completar la formació dels estudiants i els planteja exercicis pràctics. Per a aquesta edició, que duu el lema "La Gestió activa en marxa", s'han preparat un seguit d'activitats i visites tècniques que els mostraran les actuacions de gestió i conservació que es porten a terme en aquests dos parcs.

Els joves estan visitant des d’aquest dimecres el Parc Natural dels Ports, on tindran l'ocasió de conèixer l'experiència de dones emprenedores, com les de Carícies d'Oli (www.caricies.com) , a Prat de Comte (Terra Alta), i diferents actuacions que ha fet el Parc per millorar els hàbitats forestals, la conservació de la fauna i l’ús públic. També trepitjaran una antiga explotació extractiva d’àrids i se'ls plantejarà el repte de projectar la restauració i millora d'aquell entorn.

Demà divendres i dissabte 18, es traslladaran al Parc Natural del Delta de l'Ebre on, entre d’altres activitats, tenen prevista una sortida en bicicleta i una altra en barca. Durant el recorregut descobriran les basses de l'Encanyissada i de la Tancada, i els aspectes humans i naturals d'aquesta zona humida –caça, pesca, conservació, i gestió hidrològica–. També aniran al centre ictiològic del Parc, dedicat a la conservació de les espècies de peixos amenaçats del delta. La sortida en barca els permetrà conèixer els ocells de mar endins i entendre la importància del delta com a zona d'alimentació, descans, refugi i nidificació de moltes aus marines.

El Màster en Espais Protegits és l'únic dedicat monogràficament a aquesta matèria. Els estudis s’adrecen a totes aquelles persones que vulguin desenvolupar la seva activitat professional en l'àmbit de la conservació de la natura i als gestors i tècnics que vulguin ampliar la seva formació. Està promogut per la Universitat Autònoma de Madrid, la Universitat Complutense de Madrid i la Universitat d'Alcalá. L’organitza la Fundación Fernando González Bernáldez i hi col·labora EuroparcEspaña.