Accés al contingut Accés al menú de la secció
Parcs de Catalunya  > Aquest juliol el Parc Natural ...
 
Dijous, 07 de juliol de 2016

Aquest juliol el Parc Natural de Montsant inicia de nou el cicle d’activitats per descobrir i gaudir de l’espai natural protegit

Durant aquest mes hi haurà la inauguració de l’exposició fotogràfica “Insectes. Una mirada macro dels petits habitants de Montsant i muntanyes de Prades” d’Isidre Fabra. Al mes de setembre, coincidint amb el II mostreig fotogràfic de biodiversitat, hi ha organitzada una jornada tècnica per donar a conèixer els principals projectes de conservació i foment de la biodiversitat al Parc Natural de Montsant.


Agenda d’activitats del Parc Natural de Montsant 2016

A partir d’aquest mes de juliol s’inicia un nou cicle d’activitats dins l’Agenda d’activitats del Parc Natural de Montsant que inclou la campanya “Descobreix el Parc Natural de Montsant” programada per a aquest estiu i tardor i que té com a objectiu donar a conèixer el valuós patrimoni natural, cultural i paisatgístic d’aquest espai protegit. A més, aquesta agenda difon també l’àmplia oferta d’activitats que ofereixen les empreses d’activitats i oci dins l’espai natural protegit.

Per aquest segon semestre de l’any us proposem tot un seguit d’activitats que inclouen, entre d’altres, excursionisme interpretatiu, sortides naturalístiques i cursos i tallers monogràfics. A més de les excursions organitzades per les empreses Catsud i El Brogit Guiatges, el Parc Natural ofereix la possibilitat de realitzar l’itinerari “Paisatges de Margalef. Barranc de Sant Salvador” i descobrir com aquest paisatge d’olivera ha estat modelat pels usos i aprofitaments humans. L’excursió inclou l’entrada al Molí d’Oli de Margalef.

Al juliol, hi ha organitzats dos tallers de voluntariat que tenen per objectiu realitzar un salvament de peixos al riu Montsant, a més d’una nova edició de Nit dels Ratpenats a Montsant que enguany acollirà la població d’Ulldemolins i una sortida astronòmica per a reconèixer estrelles i constel·lacions així com la mitologia, els contes i les llegendes que hi estan associades. En col·laboració amb d’altres entitats que treballen en l’àmbit del Parc, també s’organitza la sortida “Sortim a veure moixons” amb l’Institut Català d’Ornitologia (ICO) i el taller d’identificació d’odonats amb l’Associació per a la Conservació d’Ecosistemes Naturals (CEN).

Durant la tardor, prendran protagonisme les activitats que són testimoni dels oficis i artesania que ha caracteritzat Montsant en el passat, però també presents avui, i que seran impartides per persones que viuen en els nostres pobles: un taller d’apicultura i sobre els principals productes apícoles que se n’obtenen, un taller de biochar (biocarbó), un taller d’elaboració d’oli i de sabó artesanal i un taller de teixir i trenar palma blanca. En aquesta mateixa línia, al mes d’octubre s’ha organitzat un taller de cuina del Priorat i de Montsant a càrrec de Mariona Quadrada.

La col·laboració amb la Cartoixa d’Escaladei es concreta amb la visita guiada al monestir de la mà d’Ezequiel Gort, historiador i membre de Carrutxa sota el títol “Escaladei: la vida cartoixana”, dins el cicle d’activitats d’estiu que se celebraran durant els divendres del mes d’agost i on també destaca un concert amb el grup Rebla’t i un cinefòrum amb la projecció de la pel·lícula: “La sal de la tierra”. El primer dissabte d’octubre la cartoixa també acollirà la IV Jornada de Natura i Espiritualitat.
Com a novetat, des del 15 de juliol al 16 d’octubre, a la seu del Parc Natural a la Morera de Montsant, es podrà visitar l’exposició fotogràfica “Insectes. Una mirada macro dels petits habitants de Montsant i muntanyes de Prades”.

Finalment, també us informem que continua oberta la convocatòria del III Concurs de Fotografia del Parc Natural de Montsant, amb el tema: “La vida dels pobles de Montsant”. Es poden fer arribar fotografies fins al 30 de setembre i podeu consultar les bases a la pàgina web del Parc.
Totes les activitats són prèvia inscripció. Si voleu rebre habitualment informació sobre el Parc, ens podeu escriure a: activitats.pnmontsant@gencat.cat