Accés al contingut Accés al menú de la secció
Parcs de Catalunya  > Ja podeu consultar el resum ...
 
Dijous, 18 de febrer de 2016

Ja podeu consultar el resum climàtic del 2015 al Parc Natural de l’Alt Pirineu!

L’any 2015 s’ha caracteritzat per la variabilitat meteorològica, amb precipitacions similars a la mitjana climàtica i temperatures una mica superiors a les habituals


Mapa de precipitació 2015 al Parc Natural de l'Alt Pirineu
Mapa precipitació 2015 PNAP

El 2015 ha estat un any de contrastos, amb diferents situacions meteorològiques al Parc Natural de l’Alt Pirineu, que han posat de manifest un cop més, la gran variabilitat climàtica d’aquest territori pirinenc.

Pel que fa a les precipitacions, ha estat un any amb valors pròxims al de la mitjana climàtica, malgrat la presència de llargs períodes amb manca de precipitacions, especialment novembre i desembre, que han estat molt secs. Tot i això, al febrer vam tenir grans nevades i l’estiu va ser força tempestuós. Els registres, que podeu comprovar al mapa de precipitacions del 2015 adjunt, oscil·len entre els 600mm de la zona sud del parc, què és més àrida, i els 1450mm del sector nord, amb una influència atlàntica marcada i molt més humida. Les temperatures del conjunt de l’any van ser superiors a la mitjana climàtica, a excepció d’alguns indrets del sud del parc, on l’estiu va ser més fred del normal.

Es preveu que durant aquest 2016, el Parc Natural de l’Alt Pirineu pugui continuar gaudint de mapes mensuals de precipitació, elaborats per Lluís Pla Ballabriga, col·laborador i meteoròleg local. Aquests mapes de precipitació aglutinen informació sobre la quantitat i distribució de les pluges registrades dins els límits del Parc. En el futur i a llarg termini, podran servir per fer estudis pluviomètrics al Parc.

Així que, si sou un aficionats a la meteorologia, o bé visitants habituals del Parc Natural, no dubteu a seguir-nos a través del web o les xarxes socials. Ja sigui a nivell estacional (web) o bé mensualment (facebook), podreu consultar els mapes de precipitacions del Parc Natural de l’Alt Pirineu. I si voleu informació més detallada o saber el temps en directe, consulteu el web de Meteopirineu, que recull dades de les nombrosos estacions meteorològiques automàtiques de l’àmbit del Parc.