Accés al contingut Accés al menú de la secció
Parcs de Catalunya  > Consulteu els darrers ...
 
Dilluns, 05 d'octubre de 2015

Consulteu els darrers butlletins climàtics del Parc Natural de l’Alt Pirineu!

L’estiu 2015, s’ha de qualificat de normal al Parc Natural de l’Alt Pirineu tant des d’un punt de vista termomètric com pluviomètri.


Mapa estiu 2015
Mapa Setmebre 2015

Des de principis d’any, el Parc Natural de l’Alt Pirineu gaudeix de butlletins climàtics personalitzats. Aquesta iniciativa forma part d’un projecte de Lluís Pla Ballabriga, meteoròleg local, subvencionat pel Parc en el marc de la convocatòria vigent d’ajuts als espais naturals protegits, del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural.

 

El butlletí climàtic del estiu, que podeu consultar en el document adjunt del final d’aquest text, te un caràcter mensual, i aglutinen informació sobre les precipitacions, les temperatures i fets meteorològics rellevants, en breus i entenedors informes que barregen text, taules i gràfics.

 

En aquesta notícia, us presentem les dades referents del estiu que es considera lleugerament més càlid o bé termomètricament normal en el conjunt del PNAP i fins i tot ha estat fred a les zones de més altitud d’algunes àrees del sud. Pel que fa a la pluviometria ha estat normal en bona part del PNAP. En àrees localitzades de la meitat meridional fins i tot plujós, en canvi lleugerament sec a les zones septentrionals.

 

També podeu consultar el butlletí climàtic del mes d’agost que es pot considerar un mes normal tan des del punt de vista termomètric com pluviomètric i el mes de setembre que ha estat fred i plujós al Parc Natural de l’Alt Pirineu.

 

Si sou un aficionats a la meteorologia, o bé visitants habituals del Parc Natural, no dubteu a seguir-nos a través del web o les xarxes socials. Ja sigui a nivell estacional (web) o bé mensualment (facebook), podreu consultar els butlletins meteorològics del Parc Natural de l’Alt Pirineu. I si voleu informació més detallada o saber el temps en directe, consulteu el web de Meteopirineu, que recull dades de les nombrosos estacions meteorològiques automàtiques de l’àmbit del Parc.