Accés al contingut Accés al menú de la secció
Parcs de Catalunya  > El Parc Natural de l’Alt ...
 
Dimecres, 20 de setembre de 2017

El Parc Natural de l’Alt Pirineu edita un nou mapa de rutes en BTT

Aquest nou plànol-guia facilita el coneixement i gaudi del patrimoni natural i cultural del Parc mitjançant la bicicleta tot terreny mitjançant 35 rutes específiques i 8 productes comercials.


btt
btt

Els usuaris de la bicicleta tot terreny disposen a partir d’ara d’un nou element informatiu específic per ells per conèixer i gaudir del Parc Natural de l’Alt Pirineu. La important xarxa de pistes forestals i camins que transcorren per les solitàries valls del Parc, a través d’extensos boscos i pastures, i rodejat d’altives muntanyes, permeten un marc incomparable per la pràctica de la BTT.  Tant és així que al llarg dels anys s’han creat rutes senyalitzades al Parc a través de centres BTT com el de Valls d’Àneu i Alt Urgell. També incorpora 9 diferents rutes BTT comercials, la major en modalitat travessa, a través de 7 empreses locals, creant productes atractius i de qualitat, una gran part combinats amb l’estada en allotjaments turístics, i amb servei transport de maletes, generant un destacable moviment econòmic al territori. El recorregut d’aquestes rutes s’han realitzat amb el consens i autorització del Parc, tot passant pels camins que permeten un menor impacte ambiental i alhora el major consens possible amb els propietaris i altres usuaris del parc. Per complementar aquestes rutes ja existents, s’han afegit 15 noves rutes BTT dissenyades conjuntament pel Parc i experts d’aquest esport per aquells municipis del Parc que no disposen de rutes senyalitzades, amb consens amb els ajuntaments. El plànol guia incorpora informació complementària i útil com els tallers de reparació existents, el significat de la senyalització específica de les rutes BTT i les èpoques en que es pot practicar cada ruta, en part, per evitar possibles impactes durant el període de reproducció de la fauna protegida a la primavera i evitar la presència de neu i/o gel.

L’objectiu és fomentar la visita del Parc, de forma complementària a la pràctica del senderisme, mitjançant la pràctica d’un mitjà de transport sostenible, no contaminant i que alhora permet practicar esport i salut, en detriment de la seva visita mitjançant vehicles motoritzats, més sorollosos, cada cop més restringits al Parc pel seu impacte ambiental creixent i més incompatibles amb la resta d’usuaris del Parc, com les motos i els quads.

El plànol-guia de rutes BTT ja està disponible als punts d’informació del Parc i oficines d’informació en format imprès, i també esta disponible en format descarregable a la web del Parc. La coordinació ha esta a càrrec de l’empresa Restneige i l’equip tècnic del Parc, la cartografia per Elisenda Montserrat i el disseny de la Gràfica.

Plànol-guia: Rutes BTT del Parc Natural de l’Alt Pirineu