Accés al contingut Accés al menú de la secció
Parcs de Catalunya  > Quarta trobada transfronterera ...
 
Dilluns, 20 d'agost de 2018

Quarta trobada transfronterera dels veïns de Tavascan i els veïns de la població francesa d’Ustou al port de Tavascan, amb el guiatge del Parc Natural de l’Alt Pirineu

Per quarta vegada consecutiva, aquest dijous, 23 d'agost, tindrà lloc la ja tradicional trobada transfronterera al port de Tavascan o Marterat. Una iniciativa que impulsa i intensifica l'agermanament entre els veïns de la població catalana i els de la població francesa d'Ustou i el Parc Natural de l'Alt Pirineu i el Parc Natural Regional dels Pyrénées Ariégeoises.


Foto grup Trobada al port de Tavascan 2017
Foto de grup en la Trobada al port de Tavascan 2017
Trobada al port de Tavascan 2017
Trobada al port de Tavascan 2017

Per quarta vegada consecutiva, aquest dijous, 23 d’agost, tindrà lloc la ja tradicional trobada transfronterera al port de Tavascan o Marterat. Una iniciativa que impulsa i intensifica l’agermanament entre els veïns de la població catalana i els de la població francesa d’Ustou i el Parc Natural de l’Alt Pirineu i el Parc Natural Regional dels Pyrénées Ariégeoises. Ustou, situat a la regió d’Occitània, al departament de l'Arieja, té una població de més de 300 habitants repartits en diversos nuclis disseminats.

Aquesta trobada anual té un caràcter lúdic i festiu i es realitza en plena muntanya, en aquesta part del port on limiten els territoris català i occità. Cada any aquesta iniciativa reuneix al voltant d’unes 100 persones. Durant la trobada, hi haurà parlaments, una degustació de productes locals típics de cada població i actuacions musicals.

La sortida des del vessant català està prevista a les 8h a peu des de Bordes de Graus (davant de la recepció del càmping). Com a novetat, enguany, hi haurà un guiatge gratuït per part del Parc Natural de l’Alt Pirineu. Una altra opció de sortida és a les 9:30h a peu des de l’aparcament de la Font de la Costa, accessible en 4x4 i de menor dificultat. Per a qui no disposi de vehicle tot terreny, s’ha habilitat una sortida a les 8:45h des de l’Oficina d’Informació de Tavascan per agrupar vehicles i sortir de forma conjunta fins a l’aparcament de la Font de la Costa. En ambdós casos es prega inscripció prèvia a la mateixa oficina o al telèfon 973 623 079.

La trobada es fruit de les col·laboracions entre l’Ajuntament de Lladorre i el Commune d’Ustou i entre el Parc Natural de l’Alt Pirineu i el Parc Natural Regional dels Pyrénées Ariégeoises. Enguany està previst celebrar l’acord de la creació del Parc Pirinenc de les Tres Nacions, la signatura del qual tindrà lloc l’endemà de la trobada. Aquesta marca comuna agruparà els dos parcs participants i dos parcs andorrans més, el de la Vall de Sorteny i el de les Valls del Comapedrosa. També es celebrarà que, enguany, fa 15 anys de la creació del Parc Natural de l’Alt Pirineu.

La trobada s’ha decidit fer en dijous, per tal de coincidir amb la Festa Major de Tavascan, que tindrà lloc durant la tarda i el vespre del mateix dia i on també participen sovint alguns veïns d’Ustou venint a peu des del seu poble, tot travessant el mateix port de Tavascan.