Accés al contingut Accés al menú de la secció
Parcs de Catalunya  > El Parc Natural de l’Alt ...
 
Dilluns, 19 de març de 2018

El Parc Natural de l’Alt Pirineu presenta la jornada “La carn del parc natural de l’Alt Pirineu: recorregut actual, barreres i oportunitats per tancar el cercle i retenir-ne el seu valor”

El passat 15 de febrer, a l’Oficina de Turisme Comarcal de Sort, s’ha dut a terme la jornada de presentació de resultats de l’estudi “El recorregut dels productes càrnics al Parc Natural de l’Alt Pirineu” encarregat per l’òrgan gestor del Parc Natural a Raiels, iniciatives que arrelen.


cavalls PNAP

La jornada ha estat encarregada per l’òrgan gestor del Parc Natural a Raiels, iniciatives que arrelen i coorganitzada conjuntament amb l’Ajuntament de Sort i el Consell Comarcal del Pallars Sobirà i ha comptat amb una assistència d’una trentena de persones procedents del sector ramader, restauradors i administracions públiques de l’àmbit territorial del Parc Natural de l’Alt Pirineu.

En el marc de la jornada s’han donat a conèixer els principals resultats de l’estudi amb una radiografia del punt de partida actual de la cadena de valor del sector càrnic, així com les barreres existents i possibles línies de treball per superar les limitacions i frens identificats.

La realització d’aquest treball tècnic ha permès conèixer la situació actual al PNAP pel que fa a la cadena de valor del producte ramader càrnic que s’obté a partir de les explotacions ramaderes amb cicle tancat d’aquest àmbit territorial, i identificar-ne les barreres i les potencialitats per tal d’aconseguir tancar el cercle al mateix territori. Així, s’ha resseguit la cadena de valor per cada nivell: la producció ramadera amb cicle tancat, el sacrifici i l’especejament, la distribució i la comercialització, i per últim, el consum. Per obtenir aquest coneixement, s’han realitzat entrevistes als agents clau de cadascun dels nivells de la cadena de valor, i s’han complementat amb entrevistes a agents públics i privats rellevants del territori.