Accés al contingut Accés al menú de la secció
Parcs de Catalunya  > Propostes d’itineraris, ...
 
Dimecres, 19 d'octubre de 2016

Propostes d’itineraris, passejades, i fira de tardor per al cap de setmana del 22 i 23 d’octubre, al Parc Natural de l’Alt Pirineu!

Aquest cap de setmana visiteu la Coma de Burg i gaudiu dels colors i de la fira de tardor!


Tirvianovetat

El diumenge 23 d’octubre a Tírvia hi ha fira de tardor. És una de les fires amb més tradició del Pirineu, on trobareu venda d’artesania i productes agroalimentaris com bolets, formatges, confitures, xocolata, licors... A part hi haurà demostracions, activitats i tallers per a grans i petits i el Parc Natural de l'Alt Pirineu també hi serà present amb un estand.

Us animem a que visiteu la fira i que us endinseu a la natura de la Coma de Burg. Des de Tírvia mateix podeu començar la ruta del camí ral de la Vall Ferrera, l’antiga ruta de les fargues. Es tracta d’una excursió lineal amb molt bones vistes de la comarca i arquitectura interessant. Passareu per dues àrees d’esbarjo, la del mirador del Roser, on hi ha la capella del Roser i la de la font de la Mola. Més endavant s’arriba al poble d’Araós on podreu observar la Creu de Terme d’Araós i l’església de Sant Francesc. Passejareu entre els boscos de ribera de la Noguera de Vallferrera, on podreu gaudir dels colors de tardor, doncs diverses són les espècies d’arbres que formen aquest tipus de boscos. Les espècies es distribueixen segons la necessitat i afinitat amb l’aigua, de més a menys necessitat d’aigua ens trobarem verns, salzes, clops, freixes i algun que altre om. Una bonica escala cromàtica i que durant un bon tros podrem observar, fins que es descobreix el poble d’Ainet de Besan, amb el seu interessant casc antic. Continuem la ruta i arribem a Alins on podrem descansar una estona a l’àrea d’esbarjo de Sant Quirc. Sens dubte no us podeu perdre la Creu de Terme, l’església de Sant Vicenç i el Mall de la Farga, exposat davant de l’Ajuntament. Us recomanem començar ben d’hora i així poder tornar pel mateix camí i aprofitar el dia a la fira. Si teniu la possibilitat podeu fer combinació de cotxes per no fer el mateix camí, encara que, la perspectiva canvia i de tornada caminant sempre podeu observar quelcom que heu passat per alt a l’anada. 

Una altra opció és la d’explorar el Bosc de Virós. Hi ha vàries opcions de diferent dificultat que surten de les Bordes de Virós. L’itinerari de Buiro i Santes Creus, de dificultat baixa, us permet realitzar en 1h30’ una passejada força interessant pel pla de Buiro, per la part baixa del Bosc de Virós. Passareu per la Font de Virós, per vàries carboneres, per les Bordes i si us desvieu una mica al pla de Buiro, podeu visitar l’ermita romànica de Santes Creus. De baixada passareu pel mirador de les Fargues i podeu complementar la ruta visitant Sant Lliser, l’altra emita romànica propera. 

Un altre itinerari interessant és el de la fageda de Virós, que allarga l’anterior en una hora més. Per aquest passareu pel mig del bosc, on tindreu l’oportunitat d’observar de ben de prop l’interior de la fageda i de l’avetosa en plena tardor. Si voleu caminar més podeu fer la volta al Bosc de Virós, o bé fer-la amb BTT. En aquesta volta passareu per l’avet monumental de la Capella i el refugi del Gall Fer, des d’on tindreu vistes espectaculars del bosc. 

Per a més informació podeu visualitzar tots els recorreguts en el mapa sectorial de la Vall Ferrera i en el fulletó dels itineraris del Bosc de Virós.