Accés al contingut Accés al menú de la secció
Parcs de Catalunya  > Evitar la pesta porcina ...
 
Dijous, 13 de desembre de 2018

Evitar la pesta porcina africana és cosa de tots

A dia d’avui no s’ha declarat cap cas de la malaltia a Catalunya però a Europa s’han declarat diversos focus de pesta porcina africana. No obstant això, per tal d’impedir que entri al nostre territori, el millor que podem fer és prevenir-la.


Evitar la pesta porcina

A Europa s’han declarat diversos focus de pesta porcina africana, la qual cosa té una greu incidència econòmica pel sector porcí.

La pesta porcina africana és una malaltia que afecta als porcs senglars i porcs domèstics i presenta uns nivells de mortalitat propers al 100%. Es transmet per contacte directe amb altres porcs i senglars infectats, consum de productes derivats i carn d’animals infectats, objectes contaminats i transport de bestiar. Cal destacar no obstant que no té cap risc per a la salut de les persones.

A dia d’avui no s’ha declarat cap cas de la malaltia a Catalunya però per tal d’impedir que entri al nostre territori, el millor que podem fer és prevenir-la seguint una serie de mesures de precaució:

- Si trobes un porc senglar mort, no el toquis. Avisa els agents rurals al 93.561.70.00.

- Si has tocat un senglar mort o has visitat espais naturals d'alguns països afectats: neteja i desinfecta tot el material   que has portat al camp, i en particular les soles de les sabates i la roba

- No deixis restes de carn o embotits a papereres o zones verdes que estiguin a l'abast dels senglars.

Si ets caçador o ramader:

- No deixis cap animal mort ni vísceres al medi.

- Després de caçar, no entris directament a la granja, abans dutxa't.

- No entris a l'explotació res del que utilitzis per caçar (estris, roba, guants, sabates, armes o vehicles) ni tampoc els gossos.

- No portis a l'explotació cap aliment ni producte derivat del senglar.

 

Evitar la pesta porcina africana és cosa de tots!