Accés al contingut Accés al menú de la secció
Parcs de Catalunya  > Pel tercer cap de setmana ...
 
Dimecres, 17 d'agost de 2016

Pel tercer cap de setmana d’agost no hi ha excusa per quedar-se a casa!

Tria i remena, múltiples activitats i festes on assistir repartides pel Parc Natural de l’Alt Pirineu


ovella

Fira de l’ Ovella i Concurs de Gossos d’Atura a Llavorsí 

Dissabte 20 d’agost, a l’esplanada del Càmping Riberies de Llavorsí es celebrarà una nova edició de la Fira de l’ovella, dedicada a l’ovella i als productes artesanals de manufactura i alimentació relacionats amb aquest animal. Diumenge 21, tindrà lloc també el 30è Concurs de Gossos d’atura, que reuneix els millors gossos d’atura catalans.  Gossos i amos, hauran de demostrar al jurat la seva obediència i habilitat per guiar el ramat d’ovelles. Amb motiu del compliment de les tres dècades de celebració d’aquest concurs, al Casal d’Avis de Llavorsí es pot visitar fins al 11 de setembre, de 18 a 21h, una exposició fotogràfica sobre el Concurs de Gossos d’Atura.

Fira de bruixes i encantades del Pallars 

El dissabte 20 d’agost a Ribera de Cardós es celebra una trobada màgica, on es barregen la tradició pagana i la història documentada. En aquesta fira es pretén escenificar simbòlicament la bruixeria al Pallars i aquells relats que s’han transmès de generació en generació pel boca a orella. Hi han programades diverses activitats: actes socials com jocs i cercaviles, música celta o contacontes; botiguers i paradistes; actes culturals com teatre i escenificacions diverses; focs i espectacles nocturns.

A més a més, amb la col·laboració del Parc Natural de l’Alt Pirineu, es celebrarà la Nit dels Ratpenats. Es realitzarà un taller per fer en família i una passejada nocturna pel poble i el seu entorn. En aquesta passejada s’intentarà detectar la presència de ratpenats amb l’ús de detectors especials.

Marxa popular a Baiasca 

Coincidint amb la Festa Major del poble, dissabte 20 d’agost, es realitza a Baiasca una marxa popular. 

Trobada a Port de Tavascan 

Dissabte dia 20 d’agost tindrà lloc la trobada al Port de Tavascan entre veïns de la població catalana i els francesos procedents d’Ustou. La trobada, de caràcter lúdic i festiu, es realitza just en el punt on limiten els territoris català i francès. Fa diversos anys que Tavascan manté contactes comuns amb la població fronterera francesa d’Ustou, situada a la regió de Midi-Pyrénées, al departament de l’Arieja. La degustació de productes locals típics de cada població i actuacions musicals, ompliran un matí d’intercanvis d’experiències  un cop ambdues poblacions es reuneixin ben amunt entre muntanyes.

La trobada es organitzada pels veïns de Tavascan i Ustou, amb la col·laboració dels seus respectius ajuntaments i del Parc Natural Regional dels Pirineus Ariegesos i el Parc Natural de l’Alt Pirineu.