Accés al contingut Accés al menú de la secció
Parcs de Catalunya  > 3a fornada de guies acreditats ...
 
Dijous, 11 d'agost de 2016

3a fornada de guies acreditats del Parc Natural de l’Alt Pirineu!

Durant els mesos de maig i juny, s’ha dut a terme la 3a edició del curs de guies-interpretadors del Parc Natural de l’Alt Pirineu, amb un total de 17 nous guies, que es sumen als 40 que es van acreditar en les edicions de 2012 i 2013


guies

El Parc Natural de l’Alt Pirineu va tancar el mes de juliol passat, la 3a edició del curs de guies interpretadors. Com en les anteriors edicions, hi va haver bona demanda de participació i es van presentar 45 sol·licituds d’inscripció.

 

Al llarg d’unes sis setmanes i unes 120 hores, els alumnes participants han gaudit de 10 sessions teòriques i 10 sortides de camp pels 5 sectors del Parc Natural, començant per les zones baixes i acabant per zones més alpines, aprofitant la progressiva fusió de la neu. Els continguts del temari han estat multidisciplinaris; destaquen aspectes de gestió i funcionament del Parc, un repàs pels principals valors patrimonials de l’espai protegit o bé, eines i recursos per la interpretació i transmissió als seus futurs clients, d’aquest patrimoni tan remarcable.

 

L’organització del curs es fa íntegrament des de l’equip gestor, el qual participa tant a les sessions teòriques com pràctiques. Però el que fa que esdevingui una formació actualitzada i completa és la participació de nombroses entitats, a qui volem agrair fermament la seva col·laboració. Es tracta, per exemple, de les universitats de Lleida i l’Autònoma de Barcelona, els equips dels projectes LimnoPirineus i Piroslife, l’Escola de Natura del Corredor, l’Institut Cartogràfic i Geològic o la Reserva Nacional de Caça de l’Alt Pallars, entre d’altres.

 

El dia 22 de juny va finalitzar  el curs amb la realització de la prova final, consistent en un examen teòric-pràctic i que van superar amb èxit 17 participants. Tenint en compte que el curs de guies del Parc Natural no és una formació reglada, s’ofereix als guies acreditats en actiu una promoció activa de les seves activitats. Aquesta difusió comprèn la inclusió dins l’agenda d’activitats quadrimestral del Parc Natural, publicació que es difon digitalment així com també en format paper, repartint-ne uns 7500 exemplars entre els principals agents turístics de l’àmbit de l’espai protegit. Paral·lelament, també s’elabora un llistat actualitzat dels guies acreditats en actiu, que es penja a les cartelleres d’informació renovable del Parc i que podeu descarregar-vos en el següent enllaç.