Accés al contingut Accés al menú de la secció
Parcs de Catalunya  > La vall de Cardós, amb la ...
 
Dimecres, 11 de maig de 2016

La vall de Cardós, amb la col•laboració del Parc Natural de l’Alt Pirineu, elabora una Pla de Desenvolupament Local Sostenible

Fa unes setmanes que, els veïns de la vall de Cardós es troben immersos en el procés participatiu del Pla de Desenvolupament Sostenible, que s’està elaborant en col•laboració amb el Parc i altres entitats


Durant el procés participatiu
Durant el procés participatiu

Recentment, la vall de Cardós integrada a la zona de Pallars Sobirà del Parc Natural de l’Alt Pirineu, ha iniciat un Pla de Desenvolupament Local Sostenible que té com a finalitat crear un document pràctic que serveixi de full de ruta als tres ajuntaments que integren la vall i al Parc Natural de l’Alt Pirineu per a portar a terme accions conjuntes encaminades a augmentar el seu dinamisme social, cultural i econòmic.

El pla es realitzarà amb fonaments integradors, de sostenibilitat i participatius i amb l’objectiu últim de millorar la qualitat de vida, fixar població, empreses i activitat a la vall. 

Aquest pla es farà gràcies a la participació del totes les veïnes i veïns de la vall. A partir d’un procés participatiu que consistirà en l’organització de diferents sessions de treball obertes a tothom, la realització d’entrevistes, i un canal de comunicació obert de forma permanent a través de correu electrònic i qüestionaris en línia. Ha de ser un procés en positiu per fer propostes, generar idees i aprofitar el potencial de la vall.

En aquest procés també es vol fer partícips als nens i nenes de la vall, perquè ells tenen moltes idees, coses a dir, i són en definitiva, el futur d’aquestes valls. Es per això, que s’ha fet  paral·lelament, un procés de participació a l’escola Els Minairons on han participat tots els i les alumnes.

La idea principal del procés es decidir entre tots com els agradaria que fos la vall de Cardós d’aquí a 10 anys.

De moment, a més dels tallers de l’escola Els Minairons, ja s’ha fet una sessió de presentació del procés participatiu, i les dues primeres sessions participatives.

El Pla es desenvolupa amb el suport del Parc Natural de l’Alt Pirineu i la col·laboració del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.

Si voleu rebre més informació, podeu visitar la pàgina web del procés https://plavallsdecardos.wordpress.com i si voleu aportar alguna proposta o teniu qualsevol dubte, us podeu adreçar a mOntanyanes: 973620670 o info@montanyanes.net