Accés al contingut Accés al menú de la secció
Parcs de Catalunya  > El Parc Natural de l’Alt ...
 
Dilluns, 10 de setembre de 2018

El Parc Natural de l’Alt Pirineu participa per segon cop en el Mercat de Productors de Formatges i Mel de l’Arieja a Castillon en Couserans

Convidat pel Parc Natural Regional dels Pyrénées Ariégoises, el Parc Natural de l’Alt Pirineu participa per segona vegada, amb una parada informativa i una parada de formatges, en el Mercat de Productors de Formatges i Mel de l’Arieja que va tenir lloc el passat 12 d’agost al poble francès de Castillon en Couserans


Cartell de la Fira de Castillon en Couserans
Cartell de la Fira de Castillon en Couserans
Parades del PNAP a la Fira de Castillon en Couserans
Parades del PNAP a la fira de Castillon en Couserans

El Parc Natural de l’Alt Pirineu va participar, per segona vegada, el passat diumenge 12 d’agost, en el Mercat de Productors de Formatges i Mel de l’Arieja, que va tenir lloc al cor del Parc Natural Regional dels Pyrénées Ariégoises concretament al poble francès de Castillon en Couserans.

El mercat va comptar amb 12 parades de formatges artesans i 5 parades d’apicultors de muntanya, així com amb parades d’altres productes artesans com gelats, pans, galetes, productes fets amb llana o vins, tots ells produïts a la zona de l’Arieja.

El Parc Natural de l’Alt Pirineu hi va participar amb dues parades: una parada informativa i una altra, de venda i degustació de formatges de productors del parc. Prop de 200 persones es van acostar a la parada informativa, la majoria dels quals van reconèixer desconèixer l’existència del Parc Natural de l’Alt Pirineu però, tanmateix, van mostrar interès per visitar-lo en un futur. La parada de formatges va comptar amb els formatges de Tros de Sort, Mas d'Eroles i Casa Mateu.

Durant la jornada, els prop de 3.000 visitants del mercat van poder gaudir, també, d’animacions musicals, d’espectacles de carrer, d’una mostra de balls tradicionals, de passejos en carruatge, d’un espai amb jocs de fusta per a infants i d’un espai de degustació de formatges de l’Arieja. A més a més, el mateix diumenge, es van lliurar els premis del 15è Concurs de Formatges de llet crua Tomme dels Pirineus, que havia tingut lloc el dia anterior i, en el qual, es van presentar 78 formatges de 60 productors diferents.

El mercat va estar organitzat pel Parc Natural Regional dels Pyrénées Ariégoises, l’Associació de Formatgers rurals i artesans dels Pirineus, l’Ajuntament de Castillon i altres entitats del territori. Aquest esdeveniment forma part del projecte transfronterer GREEN "Gestió i posada en xarxa dels Espais Naturals del Pirineu" cofinançat al 65% pel Fons Europeu de Desenvolupament Rural (FEDER), mitjançant el Programa Interreg V-A Espanya-França-Andorra (POCTEFA 2014-2020). Aquest programa europeu de cooperació territorial va ser creat per fomentar el desenvolupament sostenible del territori transfronterer entre països d’Espanya, França i Andorra.