Accés al contingut Accés al menú de la secció
Parcs de Catalunya  > El Parc Natural de l’Alt ...
 
Dimecres, 08 de març de 2017

El Parc Natural de l’Alt Pirineu elabora un cartell per conscienciar del perill d’allaus.

L’objectiu dels nou cartell és fomentar la seguretat a la muntanya en època hivernal. Per una banda, es vol conscienciar del perill d'allaus i donar unes pautes bàsiques als visitants del Parc Natural de l’Alt Pirineu perquè puguin gestionar aquest risc i, per altra, incentivar que els practicants de l’esquí de muntanya i les raquetes es formin en neu, allaus i rescat.


Allaus

Bona part de la superfície del Parc Natural de l’Alt Pirineu és troba en terreny d’allaus i són molts els practicants d’activitats de neu que visiten en temporada hivernal aquestes zones més exposades.

És per això, que el Parc Natural de l’Alt Pirineu, ha encarregat la realització d’un cartell divulgatiu. Els continguts els ha creat la Sara Orgué (tècnica en neu i allaus) amb la col•laboració de l'ACNA i de l’ICGC.

Aquest cartell té com a objectiu fomentar la seguretat a la muntanya en època hivernal. Per una banda, es vol conscienciar del perill d'allaus i donar unes pautes bàsiques als visitants del Parc Natural de l’Alt Pirineu perquè puguin gestionar aquest risc i, per altra, incentivar que els practicants de l’esquí de muntanya i les raquetes es formin en neu, allaus i rescat.

Aquesta publicació es pot trobar a les estacions de Portainé, Tavascan i Virós, així com en els refugis guardats del Fornet i Comes de Rubió, oberts durant l’hivern. També estarà disponible al web i a les xarxes socials del Parc Natural de l’Alt Pirineu i de les empreses citades. A més, hi haurà cartells repartits pels punts d’informació del Parc i les seves  cartelleres d’informació renovable, així com als diversos establiments turístics del Parc on solen allotjar-se esquiadors durant la temporada de neu.

 

Podeu descarregar el cartell AQUÍ