Accés al contingut Accés al menú de la secció
Parcs de Catalunya  > Es presenta una nova guia ...
 
Dilluns, 07 de novembre de 2016

Es presenta una nova guia senderista amb 25 excursions pel Parc Natural de l'Alt Pirineu.

La guia titulada “25 excursions imprescindibles pel Parc Natural de l'Alt Pirineu” (Ed. Prames), presenta una selecció de recorreguts per visitar els racons més significats del Parc.


Llibre 25 excursions Parc Natural de l'Alt Pirineu

Aquest mes d'octubre s'ha publicat una guia excursionista en català amb 25 excursions arreu del Parc Natural de l'Alt Pirineu titulada: “25 excursions imprescindibles pel Parc Natural de l'Alt Pirineu” (Ed. Prames). Els autors són l'Olga Rovira Pijuan i el David Guiu Oliver que han elaborat una selecció de recorreguts per visitar els racons més significats del Parc. 

Aquesta tria inclou itineraris senyalitzats d’arreu del Parc Natural de l'Alt Pirineu per poder gaudir de tota la diversitat que ofereix: des dels altius cims de l'extrem nord, com la Pica d'Estats, fins a l'extrem sud del Baix Pallars amb la seva fisonomia més mediterrània. 

A banda d'una introducció on es detalla els trets més singulars del Parc pel que fa a flora, fauna, geologia, patrimoni, climatologia i aspectes pràctics per preparar les excursions, també conté en totes les excursions, a més de la ressenya exhaustiva del recorregut, cartografia completa i perfils altimètrics. A més a més, el pròleg ha estat a càrrec del director del Parc Natural de l'Alt Pirineu, Marc Garriga. 

El llibre està pensat per a un públic ampli. D'aquesta manera, cal destacar els dos blocs que el conformen: d'entrada, les 15 primeres excursions discorren per mitja muntanya i són aptes per a qualsevol senderista; d'altra banda, les 10 últimes rutes es mouen per alta muntanya i ja estan orientades a senderistes amb un mínim d'experiència. Aquesta diversitat d'itineraris permet trepitjar tots els sectors del Parc: Massís de l'Orri, Vall de Santa Magdalena, Vall de Cardós, Vall Ferrera i Valls d'Àneu. 

En aquest enllaç es pot consultar la part inicial del llibre. 

I en aquest altre enllaç hi ha un recull fotogràfic dels llocs per on passen les excursions del llibre.