Accés al contingut Accés al menú de la secció
Parcs de Catalunya  > Un any més, el Parc Natural de ...
 
Dimarts, 07 d'agost de 2018

Un any més, el Parc Natural de l’Alt Pirineu organitza la trobada transfronterera de germanor entre els pobles català i francès al Port de Boet

El proper 25 d’agost els veïns de la Vall Ferrera i de les valls franceses d’Auzat i Vic-de Sos es retrobaran de nou al Port de Boet per rememorar el mercat d’intercanvi que antigament s’hi celebrava


Parada trobada Boet
Parada del mercat a la trobada al Port de Boet del 2017

El Parc Natural de l’Alt Pirineu, el Parc Naturel Régional des Pyrénées Ariégeoises, l’Ajuntament d’Alins, l’Entitat Municipal Descentralitzada d’Àreu i l’Associació pel Patrimoni de la Vall Farrera organitzen la VI Trobada al Port de Boet i el III Mercat pre-venda de producte agroalimentari.

La trobada d’agermanament entre el poble català i francès tindrà lloc el proper 25 d’agost al Port de Boet, a 2.500m d’alçada, i rememora el mercat d’intercanvi de productes locals que els veïns de la Vall Farrera i els veïns de les valls franceses d’Auzat i Vic-de Sos celebraven antigament en aquest indret, concretament a l’anomenat “Pla de lo Mercat”.

La pujada al port es farà conjuntament en vehicles particulars 4x4 des d’Àreu fins a la Molinassa i seguirà a peu fins al Port de Boet. L’hora de trobada és a les 8 del matí a l’aparcament d’Àreu i, a les 9 del matí, s’iniciarà la marxa des de la Molinassa fins al port. La marxa a peu durarà unes 3h i caldrà salvar un desnivell de 700m.

La trobada s’acompanyarà d’un mercat prevenda de productes agroalimentaris. Així, el dia de la trobada, els participants catalans podran recollir els productes dels productors del Parc Naturel Régional des Pyrénées Ariégeoises que hagin encarregat prèviament i els participants francesos podran fer el mateix amb els productes dels productors del Parc Natural de l’Alt Pirineu. Els productes francesos que es podran adquirir són confitures i gelees de muntanya, embotits de porc Gascón i vedella, formatges de llet crua, vins i sabons artesanals.

Per adquirir productes locals francesos, cal fer la comanda online abans del dia 22 d’agost en l'enllaç que trobareu a continuació, ja que cal estimar el número de mules que es necessitaran per portar les comandes fins a dalt el port. Tot i això, el dia de la trobada, hi haurà degustació i un petit mercat de productes catalans i francesos.