Accés al contingut Accés al menú de la secció
Parcs de Catalunya  > La Casa dels Parcs dels ...
 
Dijous, 05 de gener de 2017

La Casa dels Parcs dels Pirineus de la Seu d’Urgell rep una gran acollida de visitants al 2016

El centre situat en un punt estratègic i que funciona com a punt d’informació i de gestió del Parc Natural de l’Alt Pirineu i del Cadí-Moixeró, s’està consolidant com a punt de referència turística del Pirineu.


Casa dels Parcs dels Pirineus

La Casa dels Parcs dels Pirineus, centre que funciona com a punt d’informació i de gestió del Parc Natural de l’Alt Pirineu i del Cadí-Moixeró, situada a l’entrada de la ciutat de la Seu d’Urgell i a peu de l’eix pirinenc i de la carretera d’accés a Andorra, finalitza el seu primer any d’obertura consecutiva amb una bona afluència de visitants.

Durant el 2016 s’han atès 1182 sol•licituds, que suposen un total de 3366 persones. D’aquestes la majoria van visitar el centre entre els mesos de juliol i setembre, sent aquest últim un mes amb un increment de visitants molt destacable respecte l’any anterior. 

Pel que fa a la procedència dels visitants, destaca una dada molt rellevant, i és que durant l’any passat el nombre de visitants catalans i estrangers gairebé es va igualar. En concret, un 42% procedien de Catalunya (majoritàriament gent de la zona i de Barcelona), un 39% d’origen estranger (especialment francesos) i un 19% de la resta de l’estat espanyol (especialment madrilenys, valencians i bascos).

Actualment a la Casa dels Parcs dels Pirineus, s’hi pot trobar tota la informació d’interès sobre ambdós parcs, així com de la resta de parcs catalans i pirinencs: d’Andorra, d’Aragó, de Navarra, del País Basc i de França. A més a més, hi ha molta informació sobre la comarca de l’Alt Urgell i de comarques veïnes. També compta amb un espai destinat a botiga amb material promocional del Parc Natural de l’Alt Pirineu i del Cadí-Moixeró, amb una sala d’exposicions temporals, i una sala de reunions.

L’objectiu del centre pel 2017 es intentar consolidar el seu calendari d’obertura i continuar treballant per ser un referent d’informació dels Parcs Naturals del Pirineu, així com un centre on poder realitzar diversos actes de divulgació dels parcs naturals pirinencs.