Accés al contingut Accés al menú de la secció
Parcs de Catalunya  > El Parc Natural de l’Alt ...
 
Divendres, 04 d'agost de 2017

El Parc Natural de l’Alt Pirineu celebra tres trobades transfrontereres aquest agost.

Us animem a participar a les tres trobades que se celebren enguany al Port de Salau, al de Tavascan i Boet, consolidant les col•laboracions i agermanament entre els veïns i entitats de Catalunya i l’Arieja.


trobades

El Parc Natural de l’Alt Pirineu us convida a participar a les trobades transfrontereres que durant els pròxims caps de setmana del mes d’agost, es duran a terme en diferents ports d’alta muntanyà amb accés exclusivament a peu.

Aquestes trobades serveixen per consolidar les col·laboracions i agermanaments entre els veïns del Pallars Sobirà i l’Arieja, en un acte festiu i d’apropament entre el Parc Natural de l’Alt Pirineu i el Parc Naturel Régional des Pyrénées Ariégeoises.

A continuació detallem la informació d’aquests tres actes:

Dia 6 d’agost: 30à trobada al Port de Salau. Coneguda com la gran festa de l’amistat occitano-catalana, trobada per la llibertat dels pobles, fa trenta anys que es realitza. La pujada fins als 2010m d’altitud és organitzada pel Cercle d’Agermanament Occitano-Català (CAOC).  Els caminadors pallaresos sortiran del Refugi del Fornet a les 8h en una sortida organitzada pel Parc Natural de l’Alt Pirineu, per fer el recorregut de dues hores i mitja i que salva aproximadament un desnivell de 700m. Un cop tots a dalt, hi haurà els habituals actes de germanor, intercanvi de vi pallarès per formatge ariegés, danses i música.

Dia 19 d’agost: 3a Trobada al Port de Tavascan.  Trobada al Port de Tavascan entre veïns de la població catalana i els francesos procedents d’Ustou. La trobada organitzada pel Parc Natural de l’Alt Pirineu, l’Ajuntament de Lladorre, la commune Ustou i dins del marc del poctefa GRENN, és de caràcter lúdic i festiu i es realitza just en el punt on limiten els territoris català i francès. Hi ha quatre opcions per accedir-hi:

  • 7:30h des de Tavascan (davant oficina informació) (+1.100 m desnivell)
  • 8:30h Sortida a peu des de Bordes de Graus (davant recepció del càmping) (+910 m desnivell)
  • 9:30h Sortida a peu des de l’aparcament de la Font de la Costa. (+430 m desnivell),
  • Per qui no disposi de vehicle tot terreny sortiran taxis a les 8:45h des de Bordes de Graus cada 45min fins a l’aparcament de la Font de la Costa

Un cop al port, els participants gaudiran de la degustació de productes locals típics de cada població i actuacions musicals, en un matí d’intercanvis d’experiències.

Dia 26 agost: 5à Trobada al port de Boet. Ja fa molts anys, se celebrava un mercat d’intercanvi de productes locals entre el poble francès i el català, just abans d’arribar a dalt de tot del port. De fet, al vessant català existeix el “Pla de lo Mercat”. El camí de Port de Boet uneix les valls franceses d’Auzat i Vic-de-Sos i la Vall Ferrera i el dissabte 26 d’agost, rememorarem els vells costums durant la cinquena edició de la trobada. La trobada l’organitza el Parc Natural de l’Alt Pirineu, el Parc Naturel Régional des Pyrénées Ariégeoises, els Ajuntaments d’Alins i Auzat i l’EMD d’Àreu. El lloc i hora de sortida serà a les 8h a l’aparcament d’Àreu per prioritzar la pujada amb vehicles fins al Pla de Boet Un cop al Pla de Boet, començarem a les 9h. l’excursió. Aquesta sortida de dificultat mitjana, amb un desnivell de 700 m i una durada d’aproximadament 3 hores, culmina al port de Boet a 2500m. on degustarem una gran varietat de productes locals d’ambdós territoris, com confitures i gelees, formatges, patés i embotits, en el marc d’un bonic ambient de festa.