Accés al contingut Accés al menú de la secció
Parcs de Catalunya  > L’Alt Urgell invertirà més de 2 ...
 
Divendres, 03 de març de 2017

L’Alt Urgell invertirà més de 2 milions en un projecte ecoturístic de gran envergadura, on el Parc Natural de l’Alt Pirineu tindrà un paper destacat.

Camina Pirineus, el nou projecte turístic de l’Alt Urgell, té previst la creació de catàlegs de camins, una nova xarxa de senderisme, una de miradors i recursos ecoturístics, altres infraestructures de suport, la creació de l’aplicatiu Alt Urgell a la Carta, una campanya de comunicació i la implementació del vetllador del territori, actuacions que repercutiran en el sector del Parc Natural de l’Alt Pirineu a la comarca de l’Alt Urgell.


camina pirineus

 

El Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, ha aprovat el projecte presentat pel Consell Comarcal de l’Alt Urgell, que finalment es finançarà amb 2.127.278,27€, a través del  Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) 2014-2020, OE 6.3.2 Protegir, desenvolupar i promoure les àrees naturals, en particular, les d'interès turístic.

Entre les actuacions que té previst el projecte Camina Pirineus, es realitzarà la creació de catàlegs de camins comarcal, una nova xarxa de senderisme intercomarcal i de connexió amb les comarques veïnes, una xarxa de miradors i recursos ecoturístics, altres infraestructures de suport, la creació de l’aplicatiu Alt Urgell a la Carta, una campanya de comunicació i la implementació del vetllador del territori.

Per fer la redacció del projecte, s’ha tingut especial consideració amb els espais naturals protegits de l’Alt Urgell, donat què la major part de les inversions es faran dins la Xarxa Natura 2000  i és un dels requisits principals per accedir al fons europeus FEDER

La comarca compta amb 9 espais naturals protegits que ocupen en conjunt una superfície de 70.559 ha (49% de la superfície comarcal). Aquests espais estan inclosos al Pla d’Espais d’Interès Natural de Catalunya (PEIN). Dos d’ells tenen la categoria de protecció de Parc Natural: el del Cadí-Moixeró i el de l’Alt Pirineu. A més a més, aquests 9 espais formen part de la Xarxa Natura 2000.

El Parc Natural de l’Alt Pirineu va treballar en la redacció del projecte i comptarà amb un seguit d’inversions que, juntament amb feines internes del Parc, com la redacció del projecte del mirador de la passera de Sant Joan de l’Erm, les tasques a realitzar per la brigada i la nova convocatòria d’ajuts del Parc que portarà nous projectes,  faran possible l’ampliació de la xarxa de senderisme actual,  la construcció de nous miradors panoràmics, d’altres infraestructures turístiques i l’impuls en la creació i/o millora d’empreses turístiques en el territori del Parc.