Accés al contingut Accés al menú de la secció
Parcs de Catalunya  > Actuacions de millora ambiental ...
 

Actuacions de millora ambiental dels Aiguamoixos de la Moixina (Olot) 2010-2012

Obra Social "La Caixa"

Objectius

  • Millora ambiental i d’infraestructura d’ús públic al paratge de la Moixina, un dels indrets més emblemàtics i apreciats dels voltants d’Olot.
  • Afavorir la reinserció social i laboral de col·lectius en risc d'exclusió. Els treballs els ha executat La Fageda, cooperativa d’iniciativa social sense ànim de lucre inscrita al programa Incorpora de l’Obra Social de “la Caixa”, que treballa amb discapacitats psíquics i/o amb trastorns mentals severs.

Actuacions

Manteniment i millora dels recs.

S’han retirat els arbres, troncs i restes vegetals caiguts als recs que dificultaven la circulació de l’aigua, així com les plantes aquàtiques invasores. També s’han desbrossat els marges dels recs alhora que es van eliminar espècies al·lòctones.

S’han reconstruït els murs de pedra dels marges.

S’ha actuat sobre una longitud de 640 m de recs.

actuacions

Condicionament i millora dels itineraris-senders.

S’ha restaurat el ferm dels trams més deteriorats com a conseqüència de l’entollament per l’aigua procedent dels recs i dels aiguamoixos. S’han construït petites barreres amb troncs, i s’ha aportat una capa de terra i pedres per evitar la inundació de determinades zones. S’han retirat les pedres i roques que hi havia al mig dels senders i s’han substituït dues passarel·les de fusta deteriorades i antiquades. També s’han reconstruït murs de pedres. S’ha actuat és de 945 m de senders

Condicionament i millora dels itineraris1
S’han substituït 100m de tanca malmesa per una altra de fusta tractada. En determinades llocs també s’han plantat boixos per tal que en un futur facin de barrera natural i reforcin la funció de les tanques.
Condicionament i millora 2

Millora paisatgística i ecològica de les Basses d’en Broc

S’han tallat i retirat els arbres i troncs caiguts a les Basses així com les plantes aquàtiques invasores dels marges. S’han podat els arbres i s’han desbrossat els marges i l’entorn més immediat.

basses d'en broc
foto en blanc

Millora general de l’ecosistema

S’ha potenciat la vegetació de ribera, dels aiguamoixos, el bosc de roure pènol i el seu regenerat mitjançant la realització d’estassades de sotabosc acompanyades de selecció de tanys, eliminació de les espècies vegetals al·lòctones, podes, aclarides selectives sanitàries i retirada d’arbres caiguts. També s’han plantat freixes a la zona del Molí de les Fonts.

ecosistemes

Detalls de l'actuació

Època d’execució:
2010-2012

Localització dels treballs:
La Garrotxa: Olot

Inversió realitzada per l’Obra Social de “la Caixa”: 86.000 €


Data d'actualització: 28.10.2013