Accés al contingut Accés al menú de la secció
Parcs de Catalunya  > Senders de petit recorregut – PR
 

Senders de petit recorregut – PR

Senders homologats per la FEEC, de menys de 50 km i d'una jornada com a màxim, senyalitzats amb marques rectangulars blanques i grogues.

Al Parc hi trobem els següents:


PR-C 121: Estana – coll de la Canal del Cristall

PR-C 121
Mapa PR-C 121

Sender lineal que enllaça la població d’Estana, a la Cerdanya, amb la carena de la serra del Cadí passant per prat de Cadí.

El primer tram del sender, fins a prat de Cadí, és un camí fàcil però, a partir d’aquí, el camí puja en pendent vertical per una de les canals de la cara nord del Cadí, amb gel durant gran part de l’any.

Aquest sender uneix el GR 150 a la població d’Estana i a coll de Pallers amb el GR 150-1 prop del pic de les Tres Canaletes.

PR-C 122: Coll de Creus – Adraén – Bacanella – collet de la Canal del Migdia – Cortal d'en Porta

PR-C 122
Mapa PR-C 122

Sender semicircular que accedeix, des de coll de Creus a la població d'Adraén, a la vessant més occidental de la serra del Cadí passant per la Torreta de Cadí.

El sender, de considerable desnivell, però sense dificultats tècniques, uneix el GR 150, a coll de Creus, amb el GR 150-1, a dalt la carena, constituint amb aquest un extens recorregut al llarg de tota la carena.

PR-C 123: volta al Pedraforca

PR-C 123
Mapa PR-C 123

Sender circular amb fort desnivell, tant de pujada com de baixada, que dóna la volta al Pedraforca. Es pot començar des del Refugi Estasen, ascendint pel coll del Verdet, per després baixar cap a Gósol i tornar a pujar cap l'enforcadura per descendir per la pedregosa tartera de Saldes.

Aquest és el sender que s’utilitza habitualment per accedir al cim del Pedraforca, tant des de Gósol, com del Refugi Estasen; tot i que el tram que va del coll del Verdet al cim i després baixa a l’enforcadura es desvia d’aquest camí i no està senyalitzat amb les mateixes marques.

El sender coincideix amb el PR-C 127, tant a la zona del Refugi Estasen com a Gósol, i amb el GR 107 i el GR 150 des del final de la Coma dels Caners a Gósol.

PR-C 124: Saldes – Olià

PR-C 124
Mapa PR-C 124

Sender lineal que va de Saldes a Olià, enllaçant el Berguedà amb la Cerdanya, travessant la serra del Cadí pel Pas dels Gosolans.

Tot i el desnivell considerable que suposa flanquejar la serra del Cadí, el traçat sinuós del camí fa que aquest no tingui cap dificultat tècnica, excepte en el cas que hi hagi gel.

Forma part del Camí dels Segadors (de Gósol a Bellver de Cerdanya) i del Camí Picasso (de Guardiola de Berguedà a Bellver de Cerdanya). També coincideix amb el PR-C 127 des de prop del Refugi Estasen fins al Collell, es creua amb el GR 150-1 a dalt el Pas dels Gosolans i a punt d’arribar a Olià es troba amb el GR 150.

PR-C 125: l'Hostalet – l'Hostalet

PR-C 125
Mapa PR-C 125

Sender circular que accedeix fins al refugi de Sant Jordi pel camí dels Empedrats, resseguint el torrent del Forat, i després continua amunt fins al pas del Boixader per tornar al punt d’inici per la zona de la Boixassa.

El camí dels Empedrats és conegut per la bellesa dels seus engorjats i salts d’aigua i la zona del pas del Boixader, per les esplèndides panoràmiques de les muntanyes del Parc.

Aquest sender coincideix amb el GR 107 i GR 150 en el seu inici, a l’Hostalet, i torna a trobar-se amb el GR 107 just quan arriba al Refugi Sant Jordi.

PR-C 126: Urús – refugi de Rebost

PR-C 126
Mapa PR-C 126

Sender lineal que uneix la Cerdanya amb el Berguedà per un dels passos tradicionals per travessar la serra, el coll de Jou, punt d’inflexió entre la serra del Moixeró i el massís de la Tosa.

El camí passa per indrets tant interessants com la Font Llebrera, el collet de Deugràcies i la Roca-sança.

Aquest sender coincideix amb el GR 150 en el seu inici, creua el GR 150-1 a coll de Jou i torna a trobar el GR 150, juntament amb el GR 4-2, al Refugi de Rebost.

PR-C 127: Pedraforca 360°

PR-C 127
Mapa PR-C 127

Ruta circular al voltant del massís del Pedraforca, que pot iniciar-se a Gósol, passar per Font Terrers, pel Collell i fins al Refugi Estasen, per continuar cap a coll de Jou i el coll del Cap de la Creu arribant altra vegada al punt de partida. En el seu transcurs es pot gaudir de les vistes del massís Pedraforca en tots els seus vessants.

Aquest sender es troba amb el GR 150 i el GR 150-1 de Gósol a Font Terrers, amb el PR-C 124 del Collell a prop del Refugi Estasen i també amb el PR-C 123 a la mateixa zona.

PR-C 158: Guardiola de Berguedà – collada Grossa

PR-C 158
Mapa PR-C 158

Sender que, de Guardiola de Berguedà, accedeix al cim de Sant Marc de Brocà, punt geodèsic de vistes espectaculars amb una ermita d'origen romànic.

El sender arriba a la collada Grossa, on coincideix amb el GR 150 i el GR 4.2. A l'inici de l'itinerari, a Guardiola de Berguedà, aquest sender també es troba amb el GR 4.2 i el GR 270.

PR-C 226: Cornellana - Fórnols - Bacanella

PR-C 226
Mapa PR-C 226

Sender circular que uneix les poblacions de Fórnols i Cornellana amb Bacanella, a la part occidental de la serra del Cadí.

Enllaça amb el GR 150 al arribar al poble de Fórnols i amb el PR-C 122 a Bacanella, possibiltant l'ascens a Torreta de Cadí.

 


Data d'actualització: 13.03.2012