Accés al contingut Accés al menú de la secció
Parcs de Catalunya  > Lluita contra les conseqüències ...
 

Lluita contra les conseqüències del canvi climàtic a les rouredes de l’Albera: control de la població d’heures a les finques Baussitges i Requesens.

Logo La Caixa

Objectius

  • Controlar la població d’heures que afecten les espècies arbòries de l’Albera, bàsicament roures i aurons, i que posen en perill la seva persistència i estabilitat.
  • Afavorir la reinserció social i laboral de col·lectius en risc d'exclusió. Els treballs els ha executat l’empresa pública Centre d’Iniciatives per a la Reinserció (CIRE) del Departament de Justícia per a la reinserció de persones sotmeses a mesures penals.

Actuacions

Control de la població d’heures:


Aquesta planta enfiladissa llenyosa ha augmentat la seva població de forma considerable en els darrers anys afavorida per l’actual canvi climàtic. Posa en perill la persistència i estabilitat dels boscos de roures i aurons de les finques Baussitges i Requesens, que esdevenen juntament amb la fageda els boscos de caducifolis més orientals de la península, fet que posa de manifest la importància de conservar les particulars masses forestals de l’Albera.

 

En total, es va actuar sobre una superfície de l’ordre de 290 hectàrees, 150 ha de Requesens i 140 ha de Baussitges. A la finca de Baussitges es van respectar 27,45 ha en que es troba una Reserva Forestal constituïda l’any 2008.

Control de la població d'heures

Dades de l'actuació

Període d’execució:
De setembre a novembre de 2010

Localització dels treballs:
Alt Empordà: Espolla, La Jonquera

Persones amb risc d’exclusió social que hi han intervingut: 6


Inversió realitzada per l’Obra Social de “la Caixa”: 80.000 €


Data d'actualització: 13.05.2014