Accés al contingut Accés al menú de la secció
Parcs de Catalunya  > V Testing de Biodiversitat de ...
 

V Testing de Biodiversitat de les Terres de l’Ebre

 
Afegeix al calendari de Google
 

Aquesta cinquena edició del Testing de Biodiversitat de les Terres de l’Ebre es realitzarà al Parc Natural dels Ports el diumenge 28 de maig.

Cartell V Testing
L’activitat està oberta a tots els naturalistes i aficionats a la natura i a la fotografia que vulguin contribuir a ampliar els coneixements del Parc Natural dels Ports que acull una gran biodiversitat amb espècies singulars i en perill d’extinció.

Els testings de biodiversitat que l’Associació Fotografia i Biodiversitat organitza des de fa anys tenen l’objectiu d’ampliar les dades al voltant de la Biodiversitat arreu del territori peninsular.

Cada cop és més habitual que la ciutadania s’impliqui i es converteixi en una part important d’un projecte de recerca científica. Aquests tipus d’activitats formen part del que anomenem ciència ciutadana, de la que els Testings de Biodiversitat han estat pioners a l’estat espanyol i també a les Terres de l’Ebre. Mitjançant la ciència ciutadana i en diferents formats els ciutadans ajuden els investigadors en la recollida de dades i amplien d’aquesta forma l’abast i l’extensió de la informació que els científics podrien recopilar.

La fotografia és l’eix vertebrador pel qual els participants en els testings contribueixen a augmentar i millorar el coneixement biològic d’un espai. Les imatges que es realitzen al llarg de la jornada a tot tipus d’organismes vius, un cop pujades a la plataforma digital Biodiversidad Virtual, seran determinades taxonòmicament per diferents investigadors i experts. Les dades obtingudes serveixen per elaborar un exhaustiu inventari de la zona prospectada ampliant de forma notable, especialment en el cas dels invertebrats, les espècies conegudes i citades fins a aquella data.

Aquesta és la cinquena edició del Testing de Biodiversitat de les Terres de l’Ebre, una activitat consolidada que, en anteriors ocasions, ha tingut lloc en altres espais naturals destacats de les Terres de l’Ebre com ara la serra de Montsià, el Parc Natural del Delta de l’Ebre i la serra de Godall. Amb aquesta edició del Testing al Parc Natural dels Ports continuarem amb la tasca engegada amb aquest projecte d’aconseguir, amb l’ajuda de la ciutadania i d’experts en diversos grups de fauna i flora, incrementar el coneixement de la Biodiversitat de les Terres de l’Ebre.

Programa
10 h Recepció dels assistents al Centre de Visitants del Parc Natural dels Ports a Prat de Comte
10.30 h Inici del Testing en diferents punts del Parc a la comarca de la Terra Alta
15 h Pausa per dinar
17.30 h Taller d’identificació de les espècies fotografiades

Informació i inscripcions
Activitat gratuïta; no està inclòs el dinar. Cal inscripció prèvia.
www.museuterresebre.cat | Tel. 977 70 29 54 | info@museuterresbre.cat
www.biodiversidadvirtual.org/taxofoto/calendario/testings

Lloc de trobada
Centre de Visitants del Parc Natural dels Ports a la Terra Alta.  Ctra. T-333, km 27. PRAT DE COMTE

Dia
Diumenge dia 28 de maig de 2017 

Horari
De 10 a 18 h.

Lloc
Parc Natural dels Ports a la Terra Alta (Prat de Comte, Arnes i Horta de Sant Joan)

Organitza
Associació Fotografia i Biodiversidad, Parc Natural dels Ports i Museu de les Terres de l’Ebre

 

 

 
 
Quan

Data:  28.05.2017 - 28.05.2017

 
Avisos
Cal inscripció prèvia.
www.museuterresebre.cat | Tel. 977 70 29 54 | info@museuterresbre.cat
 
On

Parc Natural dels Ports. Centre de Visitants del Parc a la Terra Alta

Ctra. T-333, km 27

43595 Prat de Comte

Telèfon: 977 428 177

Correu electrònic

Pàgina web

 
No hi ha informació relacionada

Activitat gratuïta.

Associació Fotografia i Biodiversidad, Parc Natural dels Ports i Museu de les Terres de l’Ebre :  http://www.museuterresebre.cat/activitat.asp?id=298&i=ca