Accés al contingut Accés al menú de la secció
Parcs de Catalunya  > Curs: L'Evolució del paisatge ...
 

Curs: L'Evolució del paisatge als Pirineus

 
Afegeix al calendari de Google
 

S’analitzaran les influències antròpiques i naturals que alteren el paisatge de muntanya i observar les seves conseqüències ambientals. Conèixer de la mà dels propis investigadors, les tècniques que, amb una filosofia multidisciplinària, s’utilitzen per interpretar les transformacions del paisatge a través de l’estudi diacrònic de la seva vegetació.

Curs evolució paisatge

Basat en tres sortides pràctiques i multidisciplinàries a l’àmbit del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici (PNAESM) i del Parc Natural de l’Alt Pirineu (PNAP). A càrrec del GRAMP (Grup de Recerca en Àrees de Muntanya i Paisatge de la UAB), amb el suport de tècnics del PNAP i del PNAESM

Divendres 29 de juny: Els canvis en el paisatge vegetal al llarg de l’Holocè: 11.000 anys de geohistòria ambiental a partir dels testimonis sedimentaris (registre de macrorestes, contaminació ambiental, senyals d'incendi i dinàmica geomorfològica).
Sortida de camp a la Ribera d’Aiguamòg. (9:00h a 20:00h)

Dissabte 30 de juny, L'estudi multidisciplinar de l'evolució del paisatge: el context geomorfològic d'un registre excepcional i les tècniques a aplicar (antracologia, arqueologia, fonts documentals, palinologia i pedoantracologia).
Sortida de camp als Clots de Rialba (9:00h a 20:00h).

Diumenge 1 de juliol, El paisatge vegetal de l’avetosa de València d’Àneu: una aproximació a l'empremta antròpica (darrers mil·lennis de geohistòria ambiental mitjançant la palinologia, l’antracologia i l’arqueologia).
Sortida de camp a la Mata de València (8:00h a 14:00h).

És recomanable portar roba de muntanya i calçat còmode. El curs és obert a tothom, independentment de la seva formació.

Els desplaçaments es faran amb els vehicles particulars.

Curs a càrrec del GRAMP (Grup de Recerca en Àrees de Muntanya i Paisatge de la UAB), amb la col·laboració del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici i del Parc Natural de l’Alt Pirineu.


PROFESSORAT
Raquel Cunill, Ermengol Gassiot, Albert Pèlachs, Aaron Pérez Haase, Ramon Pérez Obiol, Joan Manuel Soriano i Josep Ventura. GRAMP, Departament de Geografia, Universitat Autònoma de Barcelona.


Consulteu el progrma complet al PDF adjunt a "Més informació".

 
 
Quan

Data:  29.06.2018 - 01.07.2018

Lloc i hora de trobada: Refugi del Gerdar a les 9:00.
Tornada al mateix lloc a les 20:00 excepte diumenge, que serà a les 14:00.

 
On

Refugi del Gerdar

Telèfon: 619044476

Correu electrònic

Pàgina web

 

De les 9.00 a les 20:00, excepte diumenge, que serà fins a les 14:00.

Curs gratuït però cal fer la inscripció trucant al 619 044 476 o bé enviant un missatge a refugidelgerdar@gmail.com abans del 20 de juny de 2018

Grup de Recerca en Àrees de Muntanya i Paisatge de la Universitat Autònoma de Barcelona :  http://www.uab.cat/web/recerca/arees-de-muntanya-i-paisatge-gramp-1345681847227.html