Accés al contingut Accés al menú de la secció
Parcs de Catalunya  > Coneixeu-nos  > Arbres monumentals  > Arbres singulars
 

Arbres singulars de Catalunya

A Catalunya tenim una quantitat important d'arbres i arbredes declarats protegits, ja sigui a nivell nacional, comarcal o local, d'acord amb la normativa derivada de la protecció d'espais naturals i també de la urbanística o cultural.

A més dels Arbres Monumentals (AM) ja esmentats anteriorment (declarats per Ordre del Departament), els consells comarcals i els ajuntaments poden declarar arbres d'interès comarcal (AC) i arbres d'interès local (AL) respectivament, en base als Decrets 47/1988 i 120/1989.

Podeu consultar la relació dels arbres singulars protegits (arbres monumentals i dels arbres declarats d'interès local, comarcal i els declarats mitjançant la legislació urbanística o cultural) dels quals en tenim constància.

De la informació de la qual disposem destaquem per quantitat d’arbres declarats:

     - La comarca del Maresme (arbres d'interès comarcal, AC: 68 declaracions).

     - Els municipis següents amb més de 20 declaracions d’arbres o arbredes d'interès local (AL, DL) o l’equivalent mitjançant la legislació urbanística o cultural (AUC): Barcelona (AL: 150 declaracions), Granollers (95), Sabadell (71), l’Ametlla del Vallès (55), Mollet del Vallès (50), Cardedeu (40), Teià (31)les Franqueses del Vallès (30), Reus (29), Vilassar de Dalt (27), Caldes de Malavella (22), Bigues i Riells (21), Moià (21), el Prat de Llobregat (20).

Arbres singulars de Catalunya. Classificació

Arbres singulars de Catalunya. Classificació

Data d'actualització: 20.04.2012