Accés al contingut Accés al menú de la secció
Parcs de Catalunya  > Coneixeu-nos  > Arbres monumentals  > Arbres monumentals (FITXES)  > Pla de l'Estany (4)  > Castanyer del Pla de Sant Nicolau
 

Castanyer del Pla de Sant Nicolau

Castanyer del Pla de Sant Nicolau

Terme municipal (comarca): Sant Miquel de Campmajor (Pla de l’Estany, el)
AM 28.174.01 (1991)
Protecció: Ordre 1991.04.19 (DOGC 1440, 1991.05.08)
Espècie: Castanea sativa
Mesures:

Alçària total(h) = 18,0 m
Volt de canó(c) = 9,70 m
Capçada mitjana(C) = 16,1 m

 

Notes (NB): Força malmès, foradat i buit per dins, el Castanyer del Pla de Sant Nicolau arrela sobre una roca. Les arrels són superficials  i es ramifica en quatre besses de grans dimensions. La rabassa és immensa i el volt de soca és difícil de mesurar. A la vora mateix, a uns 10 m,  hi ha un altre castanyer prou gros (Castanyer 2), però que queda minimitzat pel nostre arbre.
El 2007 es va condicionar l'arbre i l'entorn. 

Aquest impressionant castanyer és molt popular a la zona i és tan gros que la seva massa arbòria sorprèn a tot visitant.

Situat dins de l'espai d'interès natural de les Muntanyes de Rocacorba (prop del seu límit N), al pla de Sant Nicolau, al costat del camí que des de Banyoles puja al Santuari de Rocacorba.
"És un indret molt concorregut, car al costat del pla herbat hi ha l'església romànica de Sant Nicolau i una ben arranjada font de cabal perenne, on a l'estiu no hi manca mai la concurrència" R. Vinyeta, 1985, el situa al terme municipal veí de Canet d'Adri, Gironès.

Data d'actualització: 13.05.2014