Accés al contingut Accés al menú de la secció
Parcs de Catalunya  > Coneixeu-nos  > Arbres monumentals  > Arbres monumentals (FITXES)  > Maresme (5)  > Gatell de Ca l'Arenes (MI)
 

Gatell de Ca l'Arenes (MI)

logo AM

Terme municipal (comarca): Dosrius (el Maresme)
AM 21.075.02
Protecció: AM: Ordre 1991.04.19 (DOGC 1440, 1991.05.08); AC: Ple 1992.12.22
Espècie: Salix cinerea subsp. oleifolia

Mesures:

Alçària total

 (h) = 16,0 m

Volt de canó

 (c) = 4,30 m

Capçada mitjana   

 (C) = 17,7 m 

Notes (NB): Situat vora el torrent a pocs metres al darrera de la casa (direcció W) de la casa (escola de natura de Ca l'Arenes) dins del parc del Montnegre-Corredor. Va ser declarat arbre monumental el 1991 i també d'interès comarcal el 1992. Va caure aproximadament el 2005. El 2007 en restava una pila de fusta desfeta.

El Gatell de Ca l’Arenes era un abret molt vell, amb bona part de les branques trencades o esqueixades, i que només verdeja en alguns rebrots que es resisteixen a claudicar. D’altra banda, la seva situació, entaforat enmig de la torrentera, desllueix molt la seva bellesa.
Per arribar a la finca de Ca l’Arenes: carretera C-35 (Parets- Llagostera), km 46 rotonda: carretera B-510 fins el coll de Can Bordoi, camí cap a Sant Andreu del Far, a uns 5,8 km Ca l'Arenes a l'esquerra (a prop hi ha una àrea d'esplai) i més endavant trobaríem el Santuari del Corredor.

Arbres o espècies relacionades: La majoria d'espècies del gènere Salix (salzes, saules, gatells, gatsaules, vimeteres, etc.) a casa nostra solen ser arbustius i es fan als boscos de ribera i els sòls humits. El gatsaule (S. caprea) i el desmai plantat (S. babylonica i híbrids relacionats) arriben a 10 m o més. Només el salze blanc (S. alba) pot a arribar a 20-25 m d'alçària (Salze de Cal Mensa, els Prats de Rei, l'Anoia; Salze de Bagà, el Berguedà; Salze d'Esterri, Alt Àneu, Pallars Sobirà; Salze del Molí de la Roda, Veciana, l'Anoia) i 5-6 m de volt de canó (Salze de la Font de la Riera, Torelló, Osona; AL Salze del Pla de Sant Esteve, Tordera, el Maresme; Salze de Cal Masover, la Coma i la Pedra, el Solsonès; Salze Gros del Prat, Odèn, el Solsonès; Saula del Pla de Arenes, Bordils, el Gironès).


Data d'actualització: 01.07.2011