Accés al contingut Accés al menú de la secció
Parcs de Catalunya  > Coneixeu-nos  > Arbres monumentals  > Arbres monumentals (FITXES)  > Garrotxa (7)  > Teix del Torrent de l'Orri
 

Teix del Torrent de l'Orri

Teix del Torrent de l'Orri

Terme municipal (comarca): Sales de Llierca (Garrotxa, la)
AM 19.154.01 (2000)
Protecció: Ordre 2000.07.06 (DOGC 3189, 2000.07.24)
Espècie: Taxus baccata
Mesures:

Alçària total(h) =  12,0 m
Volt de canó(c) =  4,59 m
Capçada mitjana(C) = 16,6 m

Notes (NB): Aquest teix de dimensions considerables i d'altres de més petits donen nom a la zona en què es troben: "Sot dels Teixos".
Té una aparença força bona, tot i que té alguna part trencada a causa d'un roure proper.
Per la seva singularitat, també cal remarcar l'interès de la zona del Toix, un petit espai natural de característiques peculiars dins del paisatge submediterrani de l'Alta Garrotxa. Comprèn una petita teixeda del barranc de Miserclòs, subsidiari de la riera de Vall de Carreres, que per la seva composició i abundància, difícilment es tornen a retrobar a Catalunya i representen un enclavament singular d'aquesta espècie dins del Pre-pirineu català.
Així doncs, l'Alta Garrotxa és un dels indrets de les comarques gironines amb una major concentració de teixedes.

Des de Sales de Llierca, pista cap a la Casa de l'Orri. A l'esquerra de la pista, Font de la Vorada. Seguir recte pel corriol que puja direcció al Torrent de l'Orri (camí marcat amb fites). El teix es troba a tocar el rec del Clot de la Rovira que constituirà el Torrent de l'Orri juntament amb altres recs.

 

Localització  (Visor "AM Catalunya")

Data d'actualització: 29.05.2013