Accés al contingut Accés al menú de la secció
 

Plàtan fals de Montjuïc (Jardí Botànic Històric)

Plàtan fals de Montjuïc
Plàtan fals de Montjuïc, part mitjana del tronc
Plàtan fals de Montjuïc
Plàtan fals de Montjuïc, part basal del tronc

Terme municipal (comarca): Barcelona (Barcelonès)

AM 13.931.04

Protecció: AM previst, AL previst

Espècie: Acer pseudoplatanus

Mesures:

 
Alçària total (h) 30,0 m  
Volt de canó (c) 1,38 m
Capçada mitjana (C) 12,0 m

Notes (NB): Està situat a 7,5 m del Freixe. Exemplar molt alt i esvelt en comparació amb els arbres companys. Té, sobretot, el valor de pertànyer a aquest conjunt de 4 arbres molt alts del Jardí Botànic Històric (junt amb la Noguera alada, el Freixe i el Freixe americà; ➜ FITXES).

Alçària difícil de mesurar, a causa del enclotament del terreny i a la frondositat d'aquest arbres. L'alçària és una mica inferior a la de la Noguera alada. Es ramifica en 2 besses a 4 m.

Arbres o espècies relacionades: Aurons, blades i plàtan fals (gènere Acer) destacables: Plàtan fals de Montjuïc (AMprevist; Jardí Botànic Històric, Barcelona, Sants-Montjuïc; Acer pseudoplatanus; h= 30 m); Plàtan fals del Passeig Maristany (A. pseudoplatanus; Camprodon, el Ripollès; h= 26); Auró de Masjoan (AM mort; A. campestre; Espinelves, Osona; h= 18,5); Auró del Remei (AM; A. campestre; Camprodon, el Ripollès; h= 18; c= 3,22); Auró de la Boixeda (A. campestre; Sant Mateu de Bages, el Bages; h= 16); Auró de Josepó (AMprevist; A. opalus subsp. granatense; Horta de Sant Joan, la Terra Alta; h= 15,5; c= 3,08). Pel volt de canó podem citar: Auró blanc de la Corriu (A. campestre; Guixers, el Solsonès; c= 4,37m), Blada de les Llenes (A. opalus subsp. opalus; Saldes, el Berguedà; c= 3,50 m), Blada de les Espinedes (A. opalus subsp. opalus; la Nou de Berguedà, el Berguedà; c= 3,43), Blada de la Coma (AM previst; A. opalus subsp. opalus; la Vansa i Fórnols, l'Alt Urgell, c= 3,13) i el ja citats més amunt: Auró del Remei (c= 3,22), Auró de Josepó (c= 3,08).

Data d'actualització: 08.05.2015