Accés al contingut Accés al menú de la secció
Parcs de Catalunya  > Coneixeu-nos  > Arbres monumentals  > Arbres monumentals (FITXES)  > Barcelonès (4)  > Freixe americà de Montjuïc
 

Freixe americà de Montjuïc (Jardí Botànic Històric)

Freixe americà de Montjuïc
Freixe americà de Montjuïc, part mitjana del tronc
Freixe americà de Montjuïc
Freixe americà de Montjuïc, part basal del tronc
Freixe americà de Montjuïc
Freixe americà de Montjuïc, també arbre d’interès local (1994)

Terme municipal (comarca): Barcelona (Barcelonès)

AM 13.931.03

Protecció: AM previst, AL (1994)

Espècie: Fraxinus pennsylvanica

Mesures:

 
Alçària total (h) 32,0 m  
Volt de canó (c) 3,16 m
Capçada mitjana (C) 24,0 m

Notes (NB): També anomenat freixe de Pensilvània, està situat a prop de la Noguera alada (situat a uns 18,5 m NW de la Noguera alada). Exemplar ben desenvolupat. Pertany a una espècie no gaire corrent a la ciutat. A 12 m es divideix en 2-3 besses. Per alçària aquest Freixe americà és el freixe més alt mesurat a Catalunya.
Declarat arbre d'interès local (1994) i se li assigna l'any 1924 com a data aproximada de plantació.

Arbres o espècies relacionades: Freixes (gen. Fraxinus): Per alçària el Freixe americà de Montjuïc del Jardí Botànic Històric (AMprevist; h= 32 m; C= 24; Fraxinus pennsylvanica; Barcelona) és el més alt mesurat a Catalunya; el Freixe (de fulla petita) de Montjuïc del Jardí Botànic Històric (AMprevist; h= 29 m; F. angustifolia; Barcelona) seria el 2n, i amb alçàries similars: Freixe de la Fageda de Bonbac (h= 29 m; F. excelsior; Ripoll, el Ripollès); Freixe del Castell de Montesquiu (F. angustifolia; Montesquiu, Osona). Per volt de canó: Freixe de l'Aulet (AM; c= 5,90; C= 23; F. angustifolia; Vidreres, la Selva), seguit de: Freixe de Can Cuní Gros (5,76; F. angustifolia; Bordils, el Gironès); Freixe d'Aiguaviva (AM; c= 5,32; C= 27; F. angustifolia; el Montmell, el Baix Penedès). Per l'amplària de capçada (C mitjana) destaquen els esmentats: Freixe d'Aiguaviva (C= 27), Freixe americà de Montjuïc (C= 24), Freixe de l'Aulet (C= 23) i el Freixe de la Freixeneda (C= 22; la Vall d'en Bas, la Garrotxa).

Data d'actualització: 08.05.2015