Accés al contingut Accés al menú de la secció
Parcs de Catalunya  > Coneixeu-nos  > Arbres monumentals  > Arbres monumentals (FITXES)  > Alt Empordà (12)  > Platana Grossa d'en Massot (Plàtan d'en Massot)
 

Platana Grossa d'en Massot (Plàtan d'en Massot)

Plàtana Grossa Massot

Terme municipal (comarca): Darnius (Alt Empordà, l’)
AM 02.060.01 (1990)
Protecció: Ordre 1990.02.08 (DOGC 1262, 1990.03.02)
Espècie: Platanus × hispanica
Mesures:

 

Alçària total (h) = 31,0 m
Volt de canó (c) = 4,85 m
Capçada mitjana (C) = 25,1 m

 

Notes (NB): A la vora de la carretera de Maçanet hi ha una colla de plàtans (platanes) que fan una fresca ombra a la font.
El més gros d'ells és la "Platana Grossa d'en Massot". No es va veure afectat per l'incendi de la Jonquera iniciat el 22 de juliol de 2012.
Diuen que depèn com li toca el sol fa una ombra que recorda una orella. Aquest fet que evoca una història de bandolers: en Massot era un jove de l’important família del sector industrial de Can Massot del segle XIX, que l’any 1845 va ser segrestat per uns bandolers trabucaires que assaltaren la diligència de Barcelona en què viatjava.
Demanaren un rescat i donaren proves que estava viu enviant les seves orelles a la família. Malgrat tot, el segrestat fou assassinat.
Es troba situat a la carretera que porta a Maçanet, a prop de Can Massot, entre la casa i la font. Va ser declarada amb el nom de "Plàtan de la Font d'en Massot"
Arbres i espècies:
Plàtans, plataners -> FITXA

Data d'actualització: 13.05.2014