Accés al contingut Accés al menú de la secció
 
Destaquem
 • Aplicatiu d'itineraris en 2D i 3D pel Parc Natural


Itineraris

El Parc Natural disposa d’itineraris a través dels quals podem conèixer diferents valors tant naturals com culturals. Els camins pels quals passem són, en la seva major part, carrerades. Les carrerades són camins públics, protegits per la Llei 3/1995, de 23 de març, de vies pecuàries, bàsica de l’Estat. Aquests camins són antiquíssims i no ens ha d’estranyar trobar elements de totes les edats històriques: dòlmens, masos, corrals, esglésies, etc.
 • L'itinerari 1 ens permet assolir un coneixement general dels valors del Parc Natural i representa una alternativa als camins de llarg recorregut (GR), ja que connecta tots els municipis del Parc i ens dóna peu a visitar llocs tan emblemàtics com ara el coll de Sant Genís —espectacular per les seves vistes sobre el golf de Roses—, entre d'altres.
 • L'itinerari 3, de Roses, és una ruta que ens permet visitar el dolmen més gran de Catalunya (la Creu d'en Cobertella) i el menhir de la Casa Cremada. Es tracta d'una ruta de caràcter històric. 
 • L'itinerari 4, de Vilajuïga, ens permet passejar entre diferents tipus de paisatge: agrícola, forestal i cultural.
 • L'itinerari 5, de Cadaqués, destaca per l'element de la construcció en pedra seca, les oliveres i el paisatge.
 • L'itinerari 6, del Port de la Selva, ens obliga a fixar-nos en la vegetació típicament mediterrània i ens dóna la possibilitat de visitar l'església de Sant Baldiri de Tavellera, en procés d'excavació arqueològica i restauració.
 • L'itinerari 7, de la Selva de Mar, permet passejar entre torres de defensa i conèixer l'encant d'un poble de muntanya a tocar de mar.
 • L'itinerari 8, de Palau-saverdera, de marcat contingut històric i popular, ens permet visitar una important carrerada, una castanyeda, l'ermita i la font de Sant Onofre i els dòlmens de la muntanya d'en Caselles i de la Sureda.
 • L'itinerari 9, de Pau, destaca pel paisatge: a mesura que ens enlairem tenim una magnífica vista sobre la plana empordanesa. De contingut històric innegable, podem visitar la Creu Blanca, del segle XV, testimoni de creu monumental que marcava el territori del monestir de Sant Pere de Rodes.
 • L'itinerari 10, de la Vall de Santa Creu, veïnat del municipi del Port de la Selva, destaca per l'orografia amb un màxim de 500 m i per la solitud dels paratges.
 • L'itinerari 11, de Llançà, va ser dissenyat pels alumnes del IES Llançà. En aquest itinerari podem gaudir de la restauració de la font d'en Falcó, indret molt estimat pels llançanencs. 
 • Els itineraris 15 i 16 corresponen a les dues Reserves Naturals Integrals terrestres del Parc: la del cap de Creus i la del cap Norfeu. En ambdues destaca la flora i la geologia, així com el paisatge. Cal recordar que les Reserves són les figures de màxima protecció de la natura que tenim a Catalunya, i que només es permet l’accés pels camins expressament senyalitzats com a itineraris del Parc. 
 • L'itinerari 17, de Cadaqués, ens permet visitar el Paratge de Tudela una vegada ja restaurat. Es tracta d’un paisatge molt peculiar pel seu aspecte gairebé lunar que presenta un gran valor geològic: de fet trobem referències constants a les formes peculiars que presenten les roques en textos de Salvador Dalí o Josep Pla.

Totes les rutes, excepte les de bicicleta i el connector (1), són circulars, la qual cosa permet visitar els pobles que formen el parc. Podem destacar, pel seu caràcter marcadament rural, els pobles de Pau, Palau-saverdera, Vilajuïga, la Selva de Mar i la Vall de Santa Creu. Si preferim costa podem anar a Llançà, el Port de la Selva, Cadaqués i Roses

Data d'actualització: 20.12.2006