Accés al contingut Accés al menú de la secció
Parcs de Catalunya  > Alt Pirineu  > Visiteu-nos  > Normes i consells  > Pautes i consells
 

Pautes i consells

Recomanacions i normes per als visitants

Picto (i) informació

Als centres d’informació del Parc us informaran i orientaran per tal de planificar una bona visita al Parc Natural.

Prohibit apartarse dels itineraris pedestres

El Parc disposa d’una extensa xarxa d’itineraris a peu senyalitzats. Si els resseguiu podreu visitar els indrets més significatius d’aquesta zona.

Prohibida la circulació fora de pistes autoritzades

Hi ha camins senyalitzats d’accés restringit només a veïns i serveis, en els quals l’accés comú general en vehicles motoritzats hi resta prohibit. Algunes vies estan tancades temporalment durant el període d’hivern i primavera. Respecteu la senyalització informativa.

Respectu la propietat privada

Part del territori del Parc Natural és de propietat privada. Procureu que la vostra visita no destorbi la gent que viu al territori i no camineu per mitjà de cultius i prats de dall.

Filats o tanques

Si obriu un filat o una tanca, cal que els tanqueu després de passar-hi, ja que mantenen el bestiar al seu lloc.

L'acampada lliure és prohibida

L’acampada lliure no és permesa. Només es pot pernoctar (bivac o tenda de campanya) de 20:00 a 8:00 h; fora d’aquest horari no hi pot haver cap tenda muntada. Si viatgeu amb autocaravana, cal que us dirigiu als càmpings o zones d’acampada controlada, per tal de poder-hi pernoctar.

Prohibit encendre foc

Per motius de seguretat i conservació, és rigorosament prohibit encendre foc, excepte a les àrees d’esbarjo dotades amb barbacoes amb mataguspires.

No embruteu la natura

No es poden llençar deixalles. Endueu-vos-les i dipositeu-les als contenidors dels pobles. Procureu dipositar cada deixalla al contenidor corresponent.

Cal dur els animals de companyia lligats

Els gossos que porteu al Parc cal que vagin lligats en tot moment, ja que poden causar molèsties al bestiar o a la fauna salvatge.

Prohibit recolectar plantes

No colliu plantes silvestres. N’hi ha una bona part que són escasses o estan protegides, i tenim el deure i la responsabilitat de conservar-les.

Contemplem la natura sense alterar-la

No espanteu els animals salvatges ni feu res que els pugui perjudicar: observeu-los a distància i gaudiu-ne sense interferir en el seu comportament. No els doneu menjar, ja que poden perdre la por a la gent.


Data d'actualització: 11.04.2012