Accés al contingut Accés al menú de la secció
Parcs de Catalunya  > Alt Pirineu  > Visiteu-nos  > Divulgació i interpretació
 

Divulgació i interpretació del patrimoni

Divulgació i interpretació del territori
El territori del Parc Natural és un entorn privilegiat pels seus valors naturals i culturals. Un dels objectius del Parc és explicar-los als seus visitants, de tal manera que siguin conscients de la importància de conservar aquest patrimoni únic al nostre país.

En aquest apartat us informem de l’oferta educativa per al públic visitant del Parc Natural. Si voleu saber com el Parc fomenta l’educació ambiental de la població local, ho podeu fer a la pàgina corresponent de l’apartat Viure-hi.

 


Programa d’activitats

Activitat del programa

Descobrir les papallones dels prats de pastura, realitzar una sortida amb raquetes de neu, aprendre a fer melmelades o gaudir d’una nit d’observació astronòmica, són alguns exemples de les moltes propostes que us ofereix el Programa d’Activitats del Parc Natural. Al llarg de l’any s’organitzen excursions, xerrades, cursos i tallers, repartits per tot el territori del Parc, que permeten conèixer aspectes o llocs concrets del nostre espai natural.

Si voleu saber quines són les propostes per a les properes setmanes, consulteu l’Agenda d’Activitats.

 

Visites guiades

Guies-interpretadors del PNAP

La millor manera de conèixer a fons el Parc Natural, tot gaudint d’una experiència única d’alta qualitat, és mitjançant la contractació dels serveis d’un guia-interpretador professional, acreditat pel Parc Natural. Al territori del Parc trobareu guies especialitzats que ofereixen visites regulars als indrets més destacats de cada una de les principals valls o zones. Aquests guies també poden crear programes a mida dels vostres interessos (observació de fauna salvatge, flora, cultura ramadera, astronomia, etc.).

En el document adjunt trobareu el llistat actualitzat dels guies-interpretadors acreditats pel Parc Natural en actiu.

 

Senyalització interpretativa i itineraris autoguiats

Cartellera

En alguns indrets rellevants del territori del Parc Natural trobareu cartelleres o plafons interpretatius que expliquen els elements naturals o culturals més rellevants del seu entorn. Normalment aquests cartells van associats a miradorsàrees d’esbarjorefugis guardats.

Una altra manera de conèixer i entendre alguns dels elements geogràfics, culturals o botànics més destacats del Parc és mitjançant els itineraris autoguiats. El Parc posa a la vostra disposició materials que permeten realitzar un itinerari autoguiat mitjançant l’ús de fulletons d’itineraris.

 

Exposicions permanents o itinerants

Exposició

A la Seu del Parc Natural de l’Alt Pirineu, a Llavorsí, podeu visitar l’exposició permanent "El Parc Natural de l’Alt Pirineu", que fa una breu presentació dels valors que formen l’essència del Parc Natural i de les diferents opcions de descoberta d’aquest extens i ric patrimoni.

 

El Parc disposa també d’exposicions itinerants que porten diversos aspectes d’aquest espai natural a diferents localitats:

  • "La muntanya construïda": El patrimoni arquitectònic del Parc Natural de l’Alt Pirineu
  • "Els colors del Pirineus" 40 fotografies del sector del Parc Natural de l'Alt Pirineu
  • "Els ecosistemes aquàtics del Parc Natural de l'Alt Pirineu"
  • "Els camins de l'aigua del Parc Natural de l'Alt Pirineu" 
  • "Boscos de Ferro": Els orígens de la siderúrgia i el ferro a la Vall Ferrera
  • "Natura i cultura de Montferrer i Castellbò": Geografia i patrimoni d’aquest municipi alturgellenc

A més, a l’àmbit del Parc Natural existeixen diferents equipaments culturals pensats per donar a conèixer diferents aspectes de la seva realitat natural i cultural.

 
Data d'actualització: 31.07.2014