Accés al contingut Accés al menú de la secció
Parcs de Catalunya  > Alt Pirineu  > Visiteu-nos  > Accés al Parc
 

Enllaços relacionats

Accés al Parc

Hi ha diferents opcions per arribar al Parc, tant en transport públic com privat.

No obstant, cal tenir present que el transport públic és limitat i actualment només cobreix amb serveis regulars l’accés fins a les poblacions més importants de l’àmbit del Parc.

Per accedir a l’interior de l’espai s’ha de recórrer carreteres de muntanya o pistes forestals no pavimentades, per a la qual cosa cal utilitzar vehicle privat (preferentment de xassís alt) o, si es prefereix el transport públic, taxis tot-terreny locals.

Alternativament, es recomana accedir al Parc a peu o en bicicleta de muntanya, utilitzant l’extensa xarxa de camins existent que, sovint, té el seu inici en els pobles de l’entorn.

Us convidem a passar per les oficines i punts d'informació del Parc abans d'accedir a l'espai natural; d'aquesta manera podreu planificar amb garanties la vostra visita i coneixereu la rellevància dels valors naturals i culturals que van motivar la seva protecció.

 


Si veniu amb vehicle privat

Podeu consultar el web de mobilitat del portal gencat.cat. 

 

Si veniu amb autobús

Companyies operadores: ALSA/Alsina Graells

Estacions recomanades:

-         Per a la comarca del Pallars Sobirà: Sort, Llavorsí i Esterri d’Àneu

-         Per a la comarca de l’Alt Urgell: La Seu d’Urgell

 

Si veniu amb ferrocarril

Companyies operadores: Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) i RENFE 

Estacions recomanades:

-         Per a la comarca del Pallars Sobirà: La Pobla de Segur (línia Lleida – La Pobla de Segur). Companyia: FGC. Des de la Pobla de Segur hi ha servei d’autobús per arribar als municipis del Parc

-         Per a la comarca de l’Alt Urgell: Puigcerdà (línia Barcelona- Puigcerdà). Companyia: RENFE. Des de Puigcerdà hi ha servei d’autobús fins a la Seu d’Urgell

 

Si veniu a peu o amb bicicleta de muntanya

Podeu consultar itineraris a peu pel Parc en els mapes sectorials o en el següent cercador. Els itineraris amb bicicleta de muntanya, els podeu trobar en el plànol-guia de rutes BTT.

 

Taxis tot-terreny locals

Els taxis tot-terreny són la millor alternativa al vehicle privat per accedir a l’interior del Parc. Podeu consultar la llista dels taxis existents a cada una de les valls principals del Parc a l’apartat “Serveis” en el corresponent mapa-guia sectorial, o trucant als diferents ajuntaments.

 
Data d'actualització: 16.09.2013