Accés al contingut Accés al menú de la secció
Parcs de Catalunya  > Alt Pirineu  > Visiteu-nos  > Accés al Parc
 

Enllaços relacionats

Accés al Parc

Hi ha diferents opcions per arribar al Parc, tant en transport públic com privat.

No obstant, cal tenir present que el transport públic és limitat i actualment només cobreix amb serveis regulars l’accés fins a les poblacions més importants de l’àmbit del Parc.

Per accedir a l’interior de l’espai s’ha de recórrer carreteres de muntanya o pistes forestals no pavimentades, per a la qual cosa cal utilitzar vehicle privat (preferentment de xassís alt) o, si es prefereix el transport públic, taxis tot-terreny locals.

Alternativament, es recomana accedir al Parc a peu o en bicicleta de muntanya, utilitzant l’extensa xarxa de camins existent que, sovint, té el seu inici en els pobles de l’entorn.

Us convidem a passar per les oficines i punts d'informació del Parc abans d'accedir a l'espai natural; d'aquesta manera podreu planificar amb garanties la vostra visita i coneixereu la rellevància dels valors naturals i culturals que van motivar la seva protecció.

 
Si veniu amb vehicle propi

Podeu consultar l’aplicació “Com arribar-hi”, que posem al vostre abast en aquesta mateixa pàgina. Aquesta aplicació permet calcular la ruta per arribar a la seu del Parc Natural a Llavorsí (Pallars Sobirà).

Si veniu amb autobús (ALSA - ALSINA-GRAELLS)

Informació d’horaris i trajectes: www.alsa.es

Estacions recomanades:

-         Per a la comarca del Pallars Sobirà: Sort, Llavorsí i Esterri d’Àneu

-         Per a la comarca de l’Alt Urgell: La Seu d’Urgell

Si veniu amb ferrocarril (FGC / RENFE)

Informació: FGC (www.fgc.cat) / RENFE (www.renfe.com)

Estacions recomanades:

-         Per a la comarca del Pallars Sobirà: La Pobla de Segur (línia Lleida – La Pobla de Segur). Companyia: FGC. Des de la Pobla de Segur hi ha servei d’autobús per arribar als municipis del Parc

-         Per a la comarca de l’Alt Urgell: Puigcerdà (línia Barcelona- Puigcerdà). Companyia: RENFE. Des de Puigcerdà hi ha servei d’autobús fins a la Seu d’Urgell

Taxis tot-terreny locals

Els taxis tot-terreny són la millor alternativa al vehicle privat per accedir a l’interior del Parc. Podeu consultar la llista dels taxis existents a cada una de les valls principals del Parc a l’apartat “Serveis” en el corresponent mapa-guia sectorial, o trucant als diferents ajuntaments.

Accés a peu (xarxa de camins)

Consulteu la informació disponible en el web sobre la xarxa de camins del Parc Natural.

Data d'actualització: 16.09.2013