Accés al contingut Accés al menú de la secció
Parcs de Catalunya  > L'Albera  > Visiteu-nos  > Guia de visita
 

Guia de visita

El Paratge Natural d'Interès Nacional de l'Albera constitueix una unitat ecològica i paisatgística de gran qualitat on pot observar-se la transició entre les espècies pròpies de la serralada pirinenca i les més típicament mediterrànies; tot plegat inserit en una zona dominada per les roques metamòrfiques dels Pirineus, esquists i pissarres.

Està constituït per dos sectors ben diferenciats un d'occidental, el de Requesens- Baussitges i l'oriental de Sant Quirze de Colera-Balmeta separats per la zona del conegut coll de Banyuls.

 • El sector Requesens-Baussitges presenta les zones més humides i enlairades, amb una cobertura de bosc de gairebé el 100 % i amb una vegetació extraordinàriament variada amb suredes, alzinars, castanyedes, rouredes, fagedes i els prats alpins de la zona culminal. L'àrea de Requesens compren la capçalera del riu Anyet amb una esplèndida vegetació de ribera amb freixes, salzes i verns. La zona de Baussitges inclou l'alta vall del riu Orlina on persisteixen les poblacions de faig més orientals de la península.

 

 • El sector Sant Quirze de Colera-Balmeta està vertebrat al voltant de l'important monestir de Sant Quirze de Colera, vertadera joia de l'art romànic català. Constitueix ja una zona de característiques plenament mediterrànies, secularment castigada pels incendis forestals. La vegetació està dominada per escadusseres suredes, brolles i matollars. En aquest indret subsisteixen les darreres poblacions de tortuga mediterrània de la península ibèrica.

 

 

Mapes i guies

 
 • Mapa de situació  [PDF, 5,18 MB ]

  Paratge i àrea d'influència

 • Plànol-Guia  [PDF, 1,03 MB ]

  Elements d'interès, itineraris, ambients, activitats que s'hi poden fer, informació útil...

 • Guide-Map  [PDF, 1,01 MB ]

  Features of interest, trails, enviroments, what can I do here, useful information...

 • Carte-Guide  [PDF, 1,01 MB ]

  Éléments d'intérêt, itinéraires, environnements, que faire, information utiles...