Accés al contingut Accés al menú de la secció
 

Normes i consells

El Parc rep més de mig milió de visitants cada any: un dels seus principals objectius és fer compatible l'accés de les persones amb la conservació íntegra de tots els seus valors naturals. Aquest objectiu és impossible d'assolir sense la implicació efectiva de tots els seus visitants. Per això, us demanem la vostra col·laboració i respecte per la normativa de protecció establerta.

Per això, cal recordar que... 

Prohibida la circulació

La circulació de vehicles i bicicletes a l'interior del Parc és restringida. Només es permet l'accés a l'interior a peu, en bicicleta (fins als punts d'informació de Sant Maurici i Aigüestortes) o amb els vehicles de transport públic degudament autoritzats de la zona d'influència del Parc Nacional.

Respecteu la fauna

No es permet la caça, la pesca ni la captura de cap animal. No malmeteu els elements naturals. Les pedres i els arbres, les flors, els fruits, els bolets i tot tipus d'animals formen part de la natura. Respecteu-los i gaudiu de la seva observació.

Prohibit llençar escombraries

Que ningú no s'adoni que heu estat al parc. No embruteu la muntanya amb les vostres deixalles i burilles. Emporteu-vos-les fora del Parc Nacional i dipositeu-les als contenidors adequats per a aquest efecte.

Prohibit encendre foc

Es prohibeix d'encendre foc. En cas de necessitat es pot utilitzar gas envasat.

Prohibit acampar

L'acampada lliure i descontrolada propicia la proliferació de deixalles i la degradació dels ecosistemes naturals. Per això és prohibida dins l'àmbit del Parc Nacional. Hi ha refugis de muntanya amb guarda i serveis d'hostaleria i càmping als pobles de la zona d'influència.

Prohibit apartarse

No abandoneu els camins senyalitzats. Són una garantia per a la vostra seguretat, alhora que col·laborareu en la preservació d'aquest espai natural.

Prohibit fer sorolls molestos

No pertorbeu la tranquil·litat del lloc. No es permet fer servir màquines o instruments que produeixin sorolls estranys a la natura o realitzar accions que alterin o espantin els animals.

Gos lligat

Procureu no introduir animals de companyia a l'interior del Parc. En cas de necessitat han d'anar subjectats per la persona que els porta.

Actitut mimètica

Respecteu els rius, els barrancs i els estanys. No es permeten el bany, les activitats aquàtiques ni cap altra activitat que pugui representar una alteració o una contaminació de les aigües.

Guies

Els guardes del Parc Nacional tenen com a missió fer complir aquesta normativa. No dubteu a dirigir-vos a ells o als informadors sempre que ho necessiteu.

Hi ha la possibilitat d'obtenir permisos especials per accedir al Parc per a les persones discapacitades que no puguin adaptar-se a les condicions del servei públic de transport.

Informacions útils per visitar el Parc Nacional

  • El Parc Nacional es pot visitar durant tot l'any. Heu de tenir en compte, però, que a l'hivern està cobert per la neu, per la qual cosa les rutes d'accés poden presentar dificultats.
  • És molt recomanable posar-se en contacte amb qualsevol de les dues cases del Parc Nacional abans de fer la vostra visita.
Informeu-vos bé abans de fer qualsevol recorregut o travessia.
  • Porteu equip adequat (botes, roba d'abric i roba per resguardar-se de la pluja). A l'alta muntanya, les condicions meteorològiques poden canviar de manera brusca.
  • Procureu sortir acompanyats. Compartireu experiències amb els altres i no estareu sols en cas de necessitat.
  • Mesureu les vostres forces i les del vostre equip. Penseu en la tornada.
  • L'alta muntanya no sempre és accessible. No dubteu a ajornar la vostra excursió fins que les condicions meteorològiques siguin més favorables.
A l'hivern cal extremar les precaucions. Informeu-vos especialment sobre les condicions meteorològiques i el risc d'allaus.

En cas d'emergència o accident, tots els refugis de muntanya disposen d'un equip de ràdio connectat amb els Bombers de la Generalitat de Catalunya.

Recordeu que la vostra seguretat és la nostra preocupació, però és la vostra responsabilitat.

Data d'actualització: 03.09.2009