Accés al contingut Accés al menú de la secció
 

Esports a la natura

Senbderisme
Els parcs de muntanya són llocs on l’alpinisme, l’escalada i altres esports de muntanya s’han dut a terme des de fa molt de temps, fins i tot abans de la protecció d’aquests espais. Espais de llibertat on l’ésser humà mesura les seves forces en una lluita desigual davant de les grans muntanyes.

El primer que cal tenir present quan es visita la muntanya és la gran diferència de clima entre l’hivern i l’estiu. El Parc està cobert de neu bona part de l’any i fins i tot durant el mes de juny poden ser necessaris els grampons per creuar alguna collada alta. És indispensable informar-se bé abans de la visita i equipar-se de manera adequada per a l’activitat que es vol dur a terme i l’època de l’any en que es vol realitzar.

El senderisme d’alta muntanya, l'alpinisme, l'escalada en roca o en gel, les raquetes de neu i l'esquí de travessa ofereixen moltes possibilitats per als esportistes. Aquestes activitats es poden fer a l'interior del Parc Nacional però estan regulades. 

Els refugis de muntanya, on necessàriament cal dirigir-se per poder pernoctar a l'interior del Parc Nacional, són espais que faciliten poder assolir objectius més ambiciosos. Cal fer reserva prèvia perquè a l'estiu solen estar molt plens.

Alguns d’aquests refugis van ser els promotors de la travessa coneguda com “Carros de foc”, un repte que permet completar un espectacular recorregut circular per l’interior del Parc. Encara que en la versió competitiva es pot completar en menys de 24 hores, es recomana destinar-hi un mínim de quatre dies.

Les bicicletes poden accedir a l'interior del Parc Nacional seguint les carreteres que arriben al planell d'Aigüestortes i a l'estany de Sant Maurici. No es pot continuar més amunt, circular per les zones de prat ni utilitzar cap dels camins destinats per a vianants.
«Pedals de foc» és una ruta per a BTT amb sortida i arribada a Vielha i que encercla el Parc per l'exterior.

Data d'actualització: 28.02.2011