Accés al contingut Accés al menú de la secció
Parcs de Catalunya  > Aigüestortes i Estany de Sant Maurici  > Visiteu-nos  > Comunicació i educació ambiental
 

Comunicació i educació ambiental

dia_europeu_parcs_

El Parc és un entorn atractiu i multiplicador de la temàtica mediambiental. Per això, moltes de les activitats que s'hi duen a terme contribueixen a l'educació ambiental tant per als visitants com per a la població que viu en el seu entorn.

Tenint en compte que un dels objectius principals dels visitants del Parc és la recreació i l’esbarjo en contacte amb la natura, la tasca d’incrementar la sensibilitat ambiental ha de tenir en compte sempre aquesta premissa. En aquest sentit, les tècniques de la interpretació ambiental són les més adequades per convèncer i seduir els visitants de la necessitat de protegir el medi.

Entre els destinataris de les activitats d’educació i interpretació ambiental destaca la població escolar. El Parc disposa d’un programa titulat «El Parc i les escoles», que s’adreça als alumnes de primària i secundària de la seva zona d’influència i que pretén fomentar el coneixement i l’estimació dels seus valors per part d’aquest sector de la població mitjançant visites guiades al llarg de tot l’any i altres activitats com ara el Dia Europeu dels Parcs. Altres destinataris de les activitats d’educació i interpretació ambiental corresponen al segment de la població local formada pels adults, que també són destinataris d’activitats diverses, entre les quals destaquen les visites al Parc per part de grups i associacions, o diades específiques com ara el Dia Mundial dels Ocells.

Les activitats interpretatives per excel·lència són els itineraris guiats que fan els guies interpretadors formats en els cursos que el Parc realitza anualment i que s’adrecen als joves de la seva zona d’influència. El Parc, dins del seu programa anual d’activitats, organitza també un gran nombre de sortides dirigides al públic en general, que realitzen els guies interpretadors. Altres mitjans no personals permeten als visitants una visita ràpida, còmoda i senzilla d’aproximació al Parc; entre aquests recursos cal esmentar els audiovisuals i les exposicions, tant les permanents que hi ha a les cases i els centres d’informació del Parc com les itinerants.