Accés al contingut Accés al menú de la secció
 

Guia de visita

plànol
Hi ha moltes maneres de descobrir i gaudir de la diversitat de paisatges, hàbitats i espècies de flora i fauna, amb passejades tranquil·les i respectuoses a peu, amb bicicleta, amb caiac, a cavall… El Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà ofereix moltes opcions, però cal tenir en compte que no tot és permès i que hi ha regulacions específiques.

Un parc natural és un espai que, pel seu valor i la seva importància i diversitat ambiental, s'ha considerat necessari protegir. A més, és un espai on conflueixen diversos factors: els humans, amb les seves necessitats i peculiaritats; els ambientals, lligats a la seva conservació i estudi, i els usos que es deriven d'aquest recurs natural, entre d'altres.

El Parc Natural té definides diverses zones. Les reserves naturals integrals (RNI) són les àrees amb un nivell de protecció més elevat. Podríem dir que son les zones del Parc on la natura es pot manifestar en el seu màxim exponent sense sucumbir als perills de la seva destrucció.

La resta d'espai declarat parc natural està ordenat per nuclis de població, masos i cortals, camps de conreu i tota l'activitat econòmica i social que se'n deriva. Alhora, hi ha tota una zona dedicada a l'ús públic on cal posar els esforços i els mitjans necessaris perquè el visitant pugui gaudir, aprendre, sensibilitzar-se, sentir i recordar l'experiència de la seva visita.

En el cas del Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà s'han creat tota una sèrie de serveis per tal de satisfer les necessitats del visitant: àrees d'aparcament, centre d'informació, centre de documentació, sala d'exposicions, aula de natura, oferta pedagògica, calendari d'activitats, àrees de pícnic, etc. També s'han anat creant tota una sèrie d'itineraris pedestres i amb bicicleta perquè es pugui observar, a través dels aguaits i miradors, la vida que amaga una reserva integral, tenint sempre present que l'ús no malmeti el recurs.

Per a visites guiades cal fer reserva prèvia; poseu-vos en contacte amb el Parc Natural.

Data d'actualització: 09.05.2018